Hus & have

Telt og bryllup i haven

Det er både romantisk, hyggeligt og praktisk at arrangere en bryllupsfest hjemme i haven. Et udendørs sommerbryllup, er dog også forbundet med en vis risiko for dårligt vejr. Sådan er det i Danmark. Alligevel er der intet der slår omgivelser med grønt græs, blomster der står i fuldt flor, og en turkisblå himmel over det hele. Hertil kommer naturligvis det både hyggelige og praktisk i at være tæt på hjemmet. Vil du være sikker på at bryllupsfesten hjemme i haven ikke drukner i vand, så kan du med fordel leje et festtelt til lejligheden.

Mange forbinder fejlagtigt ordet telt med noget primitivt, men sådan forholder det sig langt fra med de moderne festtelte. Her kan du både få den mest fantastiske stemning, og samtidig være tæt på naturen. Investerer du i en model med fast gulv, er du garanteret et godt og solidt fundament for festen. Er du også interesseret i en bryllupsfest i telt, så læs med her.

Planlæg festen i god tid

Festtelte findes i mange forskellige udformninger, og det er derfor vigtigt at have en idé om, hvilken fest man gerne vil holde, inden man bestiller et konkret telt. Til en bryllupsfest skal man naturligvis have siddende gæster, men mange foretrækker også en sektion med højde borde, hvor man kan holde bryllupsreceptionen, inden selve festen. Denne uformelle opsætning kræver god plads, og skal altså besluttes på forhånd.

Hvordan skal bordene placeres? Skal bordopstillingen være med langborde eller med enkeltstående runde borde? Begge opstillinger er meget populære, men her skal du være opmærksom på, at runde borde kræver mere plads. Husk også at vælge nogle gode stole. Det er et ærgerligt sted at spare, da bryllupsgæsterne nok kommer til at tilbringe en hel del timer siddende ved bordet.

Telt med fast gulv

Og hvordan var det nu med det faste gulv? Jo et fast gulv er nærmest essentielt hvis teltet skal slås op på en græsplæne. Selv hvis teltet skal stå på en plan parkeringsplads eller lignende, kan det være dejligt med et fast trægulv. Trægulvet giver en mere eksklusiv oplevelse, men sikrer også at borde, stole og ikke mindst gæster kan stå godt og fast på gulvet.

Skal der være levende musik til festen? Hvis du ønsker at hyre musikere til din fest, er det selvfølgelig vigtigt at der er plads i teltet. Og der skal altså være god plads – spørg eventuelt musikerne inden, så du ved hvor meget plads de har brug for. Til en god bryllupsfest skal der naturligvis også danses brudevals. Derfor skal der også være plads til at danse i teltet. Og det er ikke alene det dansende par, der skal være plads til, men naturligvis også tilskuere.

Stort er godt

Vil du være sikker på en god fest, bør du leje et stort telt, og eventuelt et med flere moduler, for at skabe de hyggeligste og mest intime rammer. Et modul kan f.eks. benyttes til velkomst og gavebord, mens en anden kan anvendes til spisning og en tredje til dans og musik efter maden. Lejer du telt ved en professionel udlejer, kan du også leje borde, stole, service og meget mere på én gang.

Skriv et svar