Rejser

Ravjagt ved de danske kyster

Havet skyller en masse genstande i land på strandende ved de danske kyster. Særligt gemt mellem tang og muslingeskaller kan du være heldig at finde nordsøens guld nemlig rav. Klar til at blive samlet op og bragt hjem.

Hvis du har været så dygtig eller måske mere heldig nok til at finde et smukt stykke rav i vandkanten, så er du uden tvivl solgt til jagten på rav. De fleste mennesker bliver fanget af jagtinstinktet og en stigende “guldfeber”, når de opdager, at det faktisk er muligt at finde rav. Jagten på rav er en særlig stor aktivitet, når vejret ikke er varmt nok til solbadning, og derfor er det en god mulighed for stadig at benytte sig af de gode strande i Danmark. 

Faktisk er ustadigt og køligt vejr bedst, da det særligt er her, hvor rav skylles ind mod kysten. Rav flyder nemlig bedst, når vandet er koldt, og derfor er sommeren ikke en god sæson for ravjagt. Sammen med de køligere temperaturer, så er vinteren samtidig præget af stærkere vind og flere storme, hvilket går at rav skylles i land. 

De fleste ravsamlere ved, at hemmeligheden ligger i vindretningen. Den danske ø Fanø, er et populært område at gå på ravjagt, da øen har den helt rigtige vindretning fra sydvest, og der derfor er gode muligheder for at finde rav. Så snart tidevandet har trukket sig tilbage, bliver jagtmarken klar. Det er ikke tilfældigt, at de mest erfarne ravsamlere finder de bedste stykker, for de ved præcis, hvornår og hvor forholdene er de helt rigtige. 

Et godt tip er at holde øje med hvor der er store flokke af måger. Mågerne samles ved kysten, der hvor muslinger og tang er skyllet op, og her der meget sandsynligt også skyllet rav op. Det kan være en stor hjælp at benytte en speciel ravlygte, til nemt at se, hvis der skulle ligge rav mellem tanget. Hos Treasurehunter.dk har du mulighed for at købe en ravlygte i den bedste kvalitet, og få vejledning i hvilken ravlygte som passer bedst til dine behov. Kontakt dem i dag, så du kan blive klar til lavsæsonen. 

Skriv et svar