Hus & have

Dækker dit WiFi dit behov i hele hjemmet?

Du vil sandsynligvis bliver overrasket, hvis du tæller dine WiFi enheder i dit hjem….

Idag er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan tilsluttet dit netværk. SmartPhones og computere er en selvfølge, men idag er det ikke usædvanligt at dit lys, varmestyring, ja endda køleskab og ovn, kan være tilkoblet det trådløse netværk.

Guiden til det perfekte WiFi

Mange enheder og streaming af video, musik, spil, m.m. stiller store krav til netværket. Så længe dine enheder er forbundet til din router, med kabel, er alt normalt godt, men hvis du ønsker en trådløs forbindelse, begynder udfordringerne typisk.

Men hvad er WiFi egentlig? Mange roder lidt rundt i begreberne og tror måske fejlagtigt at det er husets internet forbindelse, som er for langsom når filmen “hakker” når der streames. Men i mange tilfælde skal problemet og dermed også løsningen, faktisk findes i husets WiFi-netværk.

Derfor: Sæt dig ind i hvad forskellen er på WiFi og internet, og find ud af hvor du skal sætte ind.

Helt kort forklaret, er internet det der kommer ude fra og frem til dit hus og WiFi netværket er så den trådløse del at dit netværk inde i huset. Internet er på ydersiden af din router og netværket (inkl. WiFi) er på indersiden af routeren.

Når først du har konstateret, at det rent faktisk er dit WiFi netværk, som er problemet, er der forskellige ting du kan gøre for at forbedre dit WiFi netværk.

  1. Find den bedste placering til din router
  2. Undgå andet forstyrrende hardware
  3. Sørg for din router, har den nyeste software
  4. Anvend evt. flere Access Point
  5. Skift evt. frekvens på dit trådløse netværk
  6. Sørg for de værste forbrugere får tildelt mest mulig båndbredde
  7. Drop WiFi – brug et kabel! En kablet løsning er altid det bedste.

Du kan læse meget mere om rådene på WiFi-guiden.dk

Skriv et svar