Erhverv

Præventiv behandling af parodontose er vigtigt

Alle bør sørge for rettidig, præventiv parodontosebehandling, da det kan gøre at man slipper for den betændelsestilstand, der udvikler sig til sygdomstilstand parodontose.

Parodontose anstiftes ved at et stort antal bakterier samler sig på tænderne og i tandkødet, hvilket forårsager en bastant betændelse, som går under betegnelsen: parodontose.

En god, præventiv indsats, kan som nævnt forhindre at man får parodontose. Denne indsats går ud på at man løbende opretholder en god og sund mundhygiejne, samt sørger for at børste sine tænder godt og grundigt minimum to gange om dagen.

Derudover er det vigtigt at man gør, hvad man kan for at fjerne tandsten, der ophober sig på tænderne, da bakterier trives i tandsten.

Tandtråd er også et godt våben mod udviklingen af parodontose, og det er yderst effektivt til at komme frem de steder, hvor tandbørsten ikke kan nå.

 

Visdomstænder og parodontose

Hvis man husker at gå regelmæssigt til tandeftersyn hos sin tandlæge, behøver man ikke have de store bekymringer om hvorvidt man nu går og har parodontose, da det dermed i de fleste tilfælde vil blive opdaget i god tid.

Det gør ikke ondt at have parodontose, så man opdager det ikke selv, hvis man har det. Men opdager man ikke sygdommen i tide, kan det ende med en yderst ubehagelig situation, da tænderne rent faktisk kan ende med at blive løse, fordi bakterierne også angriber kæben, som dermed nedbrydes, hvilket i ekstreme tilfælde kan ende med at tænderne bliver så løse at de falder ud.

I visse tilfælde kan parodontose også forekomme i en tand, som sidder foran en visdomstand, hvor det er visdomstanden, der faktisk er skyld i parodontosetilstanden. I disse tilfælde anbefaler man at få fjernet visdomstanden. Fjernelse af en visdomstand, er man specialister i hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre, hvor man er øvede i fjernelse af både komplicerede og mindre komplicerede visdomstænder.

 

Parodontosebehandling – hvordan foregår det?

Får man at vide af sin tandlæge at man har paradentose, kan man regne med en behandling, der som oftest foregår således:

  • Al tandsten fjernes
  • Tandlægen renser tandkødslommer
  • Der foretages rodafglatning af de ramte tænder

 

Parodontosebehandlingen afsluttes ved at der påføres klorhexidin gel. Dette har til formål at slå bakterierne ihjel og forhindre at de vender tilbage.

I visse tilfælde, kan det blive nødvendigt med en kirurgisk operation, hvor tandrødderne renses og hvor alt betændt væv tages væk. Dette har man også stor erfaring med hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre.

Skriv et svar