Nyheder

Pas på disse 6 fælder ved køb af kæledyr, når du handler online

Hvis du er på jagt efter et nyt kæledyr, overvejer du måske at købe et online. Det kan være en god måde at finde et kæledyr, der passer perfekt til din livsstil og personlighed. Der er dog nogle fælder, som du skal være opmærksom på, når du køber kæledyr online. I dette blogindlæg vil vi fortælle 6 af dem. Så før du køber, skal du sørge for at vide, hvad du går ind til!

Fælde 1: Køb aldrig kæledyr uden at se det først

Du bør aldrig betale penge for noget, uden at have set det først. Især ikke når det gælder kæledyr. For når du besøger kæledyret i dets hjemmelige omgivelser, så kan du bedre danne dig et overblik over hvordan dyret trives. Er det glad og fræk, så er dyret højst sandsynligt rask og sundt, men hvis det virker træt og sover hele tiden, så kan det være et tegn på at dyret et sygt af en eller anden årsag.

Fælde 2: Dyret er måske ikke det, du havde forventet

Når du køber et dyr online, kan du ikke altid være sikker på, at det ser præcis ud som på billederne. Opdrætteren eller sælgeren kan have benyttet sig af belysning eller Photoshop for at få dyret til at se mere tiltalende ud. Så når du skal hente dit nye kæledyr, skal du være forberedt på lidt overraskelse.

Fælde 3: Dyret kan være blevet taget fra naturen

Nogle dyr, som f.eks. krybdyr, bliver ofte taget fra naturen og solgt online. Dette er ikke kun ulovligt i mange lande, men det er også grusomt for dyret. Hvis du køber et krybdyr, skal du sikre dig, at du ved, hvor det kommer fra, og at det har været opdrættet i fangenskab.

Fælde 4: Køb ikke dyr over en privat profil

Ser du et billede af et dyr, som du virkelig har forelsket dig i, så sørg for at det er på en ordentlig side, som rent faktisk har til hensigt at sælge kæledyr online. På den måde, får du alle de oplysninger du skal bruge, når du kommer ind på siden. Kæledyrsguiden er det bedste sted at købe katte, da der er et stort udvalg, og det er nemt at kommunikere. Men du kan også sagtens finde hunde til salg på denne side.

Fælde 5: Lad dig ikke narre af lave priser

Ser du et et kæledyr, hvor du tænker at prisen er næsten for god til at være sand. Så er det nok også rigtigt. Man skal ikke være naiv, når man køber kæledyr på nettet, for man må også være realist og tænke, at der er svindlere alle steder. Så undgå at hoppe med på en god pris, for der er højst sandsynligt noget ravnende galt med dyret, hvis der overhovedet er et dyr.

Fælde 6: Dyret kan være blevet brugt til avl

Hvis du leder efter en bestemt type dyr, f.eks. en racehund, skal du være opmærksom på, at den kan have været brugt til avl. Det betyder, at dyret måske ikke er egnet som kæledyr, da det har haft lidt eller ingen kontakt med mennesker.

Skriv et svar