Erhverv

Læs hvorfor det er vigtigt at være i toppen af søgeresultaterne

Brian Dean fra Backlinko har analyseret 5 milllioner søgeresultater for at forstå vigtigheden af de forskellige positioner. De fleste bliver nok ikke overrasket over konklusionen, men resultatet kan virke overraskende. Førstepladsen i søgeresultaterne får en CTR på omkring 32 procent i gennemsnit. Dette betyder altså, at omkring 1 ud 3 personer klikker på det første søgeresultat. Ligger du deroppe, får du rigtig meget trafik ind fra søgemaskinerne. Hjemmesiden på førstepladen har 10 gange så stor sandsynlighed for at få et klik end en på 10. plads.

Linkbuilding kan være med til at give gode resultater

I samme undersøgelse, som vi refererer til i starten af denne artikel, kommer de frem til, at hvis man rykker én position op, så stiger ens CTR med omkring 31 procent i gennemsnit. Det faktiske tal kommer selvfølgelig an på, hvilken plads man rykker fra og til. Det vigtigste er dog, at procenterne er meget høje, og det giver god mening at rykke opad – selv hvis man “aldrig” når førstepladsen.

For at kunne rykke op, så skal man have styr på indhold og backlinks. Langt de fleste kan få styr på indholdet selv, men links giver typisk anledning til spørgsmål som “Hvordan får jeg folk til at linke til min artikel eller hjemmeside?”.

Der er ikke noget simpelt svar – eller det var der ikke, indtil man kunne lave billig linkbuilding ved at udgive indhold på andre folks hjemmesider, hvor man i samme omgang kan bruge muligheden for at indsætte sit eget link i indholdet. I dag findes der en række hjemmesider, hvor du kan betale for adgangen til en række danske hjemmesider på stærke danske domæner, som du netop kan bruge til linkbuilding. Du kan finde en liste over dem her.

Vidste du, at du kan få flere folk til at klikke på din hjemmeside ved at have et spørgsmål i titlen? Ifølge undersøgelsen har sådanne hjemmesider en CTR, der er 14 procent højere end de hjemmesider, der ikke har.

Skriv et svar