Erhverv

Kan du leve af at være yogalærer?

Det er et oplagt spørgsmål, hvis du overvejer at tage en yoga uddannelse. Det korte svar er heldigvis ja.

Yoga er en af de hurtigst voksende “træningsformer” i verden, hvilket jo selvfølgelig også betyde at efterspørgslen er stigende.

Vi lever i en verden, særligt i den vestlige del, hvor stress og mistrivsel i hverdagen er et udbredt problem. Her kan yoga hjælpe, bl.a. via vejrtrækningsøvelser og meditation.

Efterspørgslen på yoga er derfor stærkt stigende, også i Danmark.

Men hvordan kan du så leve af at undervise yoga?

Først og fremmest, skal du selvfølgelig uddannes til yogalærer eller yogainstruktør. Det gør du ved at tage en af de mange udbudte yogauddannelser i Danmark.

Her skal du være opmærksom på, at du vælger en grundig uddannelse, og det anbefales at vælge en som er godkendt via Yoga Alliance og på minimum 200 timer. Det er din garanti for kvalitet, og gør at du bliver rustet bedst muligt til at yde en god undervisning.

Når yoga uddannelsen er gennemført, skal du i gang med at opbygge din “yoga forretning”. Det er der mange måder at gøre på, men det er ikke hovedfokus med denne artikel. Her fokuserer vi blot på, at du bestemt kan leve af at undervise yoga. Du kan endda leve rigtig godt af det.

Og hvorfor kan man så det? Jo, det kan man fordi man har mulighed for at undervise mange mennesker på én gang. Mange mennesker som alle hver i sær betaler for at blive undervist.

Det vil sige, at hvis du er rigtig dygtig til bl.a. markedsføring, og f.eks. formår at opbygge et ugentligt hold med lad os sige 20 personer. Og de 20 personer, hver i sær betaler 125 kr. pr. gang. Ja så kan du selv regne ud, at du bare på det ene hold, altså halvanden times arbejde, tjener 2.500 kr. pr. uge.

Det vil altså sige, at hvis du kan få bare 4 ugentlige hold i gang, tjener du op i mod 40.000 kr. pr. måned. På kun samlet set 6 timers arbejdsuge.

Men det stopper slet ikke her, for der er mange andre måder at tjene penge som yogalærer på. Det kan bl.a. være ved diverse workshops, retreats, firma yoga osv.

Det er næsten kun fantasien som sætter grænser, så det er bare om at finde en yogalæreruddannelse og komme i gang 🙂

Namasté.

Skriv et svar