Hus & have

Hvor stor en sofa skal du have? Vi guider dig!

Sofaen er på mange måder hjertet i hjemmet. Det er som regel her du smider dig efter en lang arbejdsdag. Det er også her familien samles til hygge om aftenen og i weekenderne. Der tilbringes i det hele taget rigtig meget tid i sofaen, og derfor er det heller ikke lige meget, hvilken du vælger. En god sofa er behagelig at sidde i, og der er plads til, at alle kan være. Er du i tvivl om, hvilken størrelse sofa, du skal vælge? Så får du her en kort guide.

Plads til alle

I en rigtig god sofa er der som sagt plads til alle. Alle familiens medlemmer skal helst have mulighed for at sætte eller lægge sig godt til rette, når der skal hygges. En stor sofa til 4 personer er som regel et godt valg. I sådan en sofa er der for det meste plads til alle, uden at sofaen fylder uhensigtsmæssigt meget i stuen. Har I en kæmpestor stue, kan I dog også sagtens vælge en rigtig stor sofa, hvor der er plads til besøgende venner og familie. Det er kun hyggeligt med en rigtig flyder af en sofa, hvor alle kan få benene op.

Vær ikke bange for at lade sofaen skille sig ud!

Udover størrelsen på sofaen bør I også overveje, hvordan sofaen skal se ud. Der findes mange forskellige materialer til sofaer, som har forskellige fordele og ulemper. Lædersofaer ser f.eks. rigtig flotte og eksklusive ud, men de kan ofte være lidt ubehagelige at sidde og ligge i. Især hvis læderet er lidt stift, kan man føle, at man klistrer fast med bare lår om sommeren. Omvendt kan de også være koldt at sidde i om vinteren. En stofsofa er som regel mere behagelig at ligge i, så det vil være et godt valg, hvis du ofte ligger på sofaen.

Det er dog ikke kun komfort det skal komme an på, når du vælger sofa. Selvfølgelig skal den først og fremmest være behagelig at sidde og ligge i, men den skal også være pæn. Vælger I en stofsofa, kan I med fordel være lidt modige og vælge en farverig sofa. Der findes mange skønne sofaer, der virkelig kan give stuen karakter. F.eks. er veloursofaer i forskellige farver blevet meget populære, og de kan virkelig også løfte et rum.

Skriv et svar