Erhverv

Hvor kan jeg købe etiketter til mit produkt?

Denne artikel handler om, hvad etiketter er, hvor du kan købe etiketter, samt hvad du skal være opmærksom på, når du køber etiketter med tryk.

Hvad er etiketter?
En etiket er en betegnelse for en seddel, der klæbes på varer eller emballage for at oplyse om navn, indhold eller anden information. Etiketten er en vigtig del af et produkt, fordi det er den, der fortæller, hvilket brand produktet kommer fra, og samtidig fortæller etiketten typisk detaljeret information om varen. Eksempelvis i form af næringsdeklarationer, når der er tale om fødevareetiketter. Det er med andre ord etiketten, der skal sælge varen.

Hvor kan du købe etiketter?
Etiketter forhandles flere steder – både online og ved fysiske virksomheder. Når du skal købe etiketter, skal du overveje, hvorvidt du har brug for blanke etiketter eller etiketter med tryk på. Hvis du har brug for etiketter med tryk, vil du kunne købe etiketter hos et trykkeri, der beskæftiger sig med etikettryk. Der findes trykkerier rundt omkring i landet, der laver etiketter med tryk, mens der også findes webshops, hvor du kan købe etiketter.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber etiketter med tryk?
Etiketter kan trykkes på forskellige materialer, det kan eksempelvis være papir, plastic og termopapir. Materialerne har forskellige anvendelsesmuligheder, så det er vigtigt at vælge den materialetype, der passer til dit behov. Derudover findes der flere former for efterbehandling/overfladebehandling, der har til formål at beskytte trykket. Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dit behov, kan du spørge dit lokale trykkeri til råds.

For at købe etiketter med tryk online, skal du have en trykklar fil med dit layout klar, når du ønsker at bestille. De fleste trykkerier – inklusiv webshops – tilbyder desuden at hjælpe med at lave dit design, mod betaling, hvis du ønsker dette. Forhør dig hos det trykkeri, du ønsker at bruge.

Skriv et svar