Økonomi

Grunde til hvorfor du skal købe din computer brugt

Der er mange fordele ved at købe din computer brugt. Ofte kan du finde en computer, der er lige så god som en ny, til en meget lavere pris, når du leder efter en brugt. Derudover er der en række miljømæssige fordele forbundet med at købe brugt. Nogle mennesker er imidlertid forsigtige med at købe brugt, fordi de er bekymrede for, at der kan være skjulte fejl eller mangler ved produktet. Der er dog en række ting, du kan gøre for at minimere risikoen for at købe et dårligt produkt. I dette indlæg vil jeg give dig et par gode grunde til, hvorfor du bør overveje at købe din næste computer brugt og hvordan du bedst finder en ordentlig brugt computer.

Spar penge

Den første grund til at købe en brugt computer, er naturligvis den mest åbenlyse grund, nemlig at spare penge. Når du køber en brugt computer, kan du få rigtig meget mere computer for pengene end du ville kunne få, hvis du skulle og ud købe en ny. Det er muligt at få en god brugt computer fra to tusinde til fire tusinde kroner, når den nye model koster over 10.000 kroner. Brugt teknologi vil altid være billigere end ny teknologi, men den kan sagtens være lige så god til et meget lavere pris. Ofte, kan man også finde brugt, som faktisk ikke er brugt så meget.

Miljømæssige fordele

En anden grund til at købe en brugt computer er det faktum, at ved at købe brugt, så har du et mindre CO2 fodspor. Det vil sige, at du sparer miljøet for den CO2 udledning, der er forbundet med at få fremstillet en ny computer. Derudover sparer du også miljøet for den CO2 udledning, der er forbundet med at få fragtet computeren fra fabrikken til butikken. Ved at købe brugt, så undgår du altså disse to former for CO2 udledning. Samtidig så bidrager du også til at mindske mængden af elektronisk affald.

Køb en brugt computer fra en troværdig forhandler

For at finde en god brugt computer til en god pris, så er det bedst at købe den fra en forhandler, der har gennemtestet computeren. Et godt eksempel er f.eks. Grøn Computer, som altid tester og klargør deres brugte computere inden afsendelse. Du kan altså købe en brugt Lenovo fra Grøn Computer, med ro i maven og være sikker på at du får en computer der dur. Det er derfor vigtigt, at du ikke blot køber den brugte computer fra en tilfældig person på internettet, men altså bruger en troværdig forhandler.

Skriv et svar