Hus & have

Gode råd hvis din partner snorker

En partner der snorker kan være årsagen til mange vågne nattetimer samt en masse frustration. Da snorken ikke er en overlagt handling kan det være svært og oftest urimeligt at lade sin frustration komme til udtryk. Men følelsen af ikke at kunne falde i søvn eller ligefrem, at blive vækket af snorken, er en af de mest trælse følelser der findes. Heldigvis er der gode råd at hente. Der er nemlig en del ting du både selv kan gøre og din partner, for at komme problemet til livs. Så hvis du tænker: “Åh, min partner snorker” så læs med her og find ud af hvordan du kan mindske antallet af søvnløse nætter grundet snorken.

Den effektive løsning: Brug ørepropper

Hvis din partner snorker er det bedste du kan gøre for ikke at ligge søvnløs, at bruge ørepropper. Der findes en lang række ørepropper som er gode at sove med, herunder skum ørepropper, ørepropper i silikone og formbare ørepropper. I de fleste tilfælde vil disse ørepropper tage den værste mængde snorken og i nogle tilfælde alt snorken, så du kan falde i søvn og sove i ro og fred.

Ørepropper mod snorken er en god og effektiv måde at komme problemet til livs, da du ikke pålægger din partner at skulle tage handling, men blot løser problemet ved selv at lukke den irriterende snorkelyd ude. Hvis du ikke er vant til at sove med ørepropper, kan det godt kræve lidt tilvænning, men når først du vænner dig til det, bliver du hurtigt lykkelig over ikke at ligge vågen til lyden af snorken mere.

Undgå at drikke alkohol

Det er ikke unormalt at nyde et godt glas vin til aftensmaden og måske lige et glas eller to mere efter, nu hvor flasken alligevel er åben. Alkohol kan desværre være med til både at frembringe snorken eller forværre en allerede eksisterende snorken. Det skyldes, at alkohol får muskulaturen i kroppen til at slappe af, og dermed også muskler og væv i næse og hals. Det gør, at luftgennemstrømningen forringes og snorken derved frembringes.

Et godt råd er derfor at undgå for meget alkohol i hverdagen og i aftentimerne generelt, da det er med til enten at frembringe eller forværre en eksisterende snorken. Udover alkohol kan beroligende medicin der får kroppen til at slappe af, ligeledes medvirke til en øget grad af snorken. Vær også opmærksom på sovestillingen, hvis din partner ligger på ryggen, vil der lettere komme højlydt snorken. En ændring i sovestillingen til siden eller maven vil oftest resultere i mindre snorken.

Snorkeplaster kan være løsningen

Et snorkeplaster er et plaster man sætter hen over næsen så det åbner op for næse-passagen og luftgennemstrømningen i næsen. Det kan være en god løsning til at reducerer eller helt afhjælpe en let til moderat snorken. Det kræver naturligvis, at du kan få din partner til at sove med det. Det kan godt kræve lidt tilvænning at sove med snorkeplaster, men hvis det reducerer eller helt afhjælper snorken, så du kan få en god nattesøvn, er det nok det værd. Du kan købe snorkeplaster hos Sleepbetter.dk der forhandler produkter der bidrager til en bedre søvn.

Et snorkeplaster virker ikke for alle men vil i langt de fleste tilfælde være med til at mindske snorken og i nogle tilfælde vil det helt afhjælpe problemet. Ved at åbne op for luftpassagen i næsen undgår man den samme grad af vibrationer i vævet som frembringer snorkelyden. Et snorkeplaster er godt hvis der er tale om en let til moderat snorken. Ved kraftig snorken vil snorkeplaster oftest ikke være tilstrækkeligt og den rette løsning vil være, at søge professionel hjælp hos en læge.

Skriv et svar