Økonomi

Alt om sprøjtelakering (sprøjtemaling)

Hvis du har prøvet at male – hvad end det er på en væg, køkkenlåge eller et maleri – ved du, at der næsten altid kan ses små strukturer fra penslen i det endelige arbejde. Selvom man kan få ruller og pensler som efterlader et næsten helt ensartet resultat, kræver det en del af maleren med penslen i hånden, og det er ikke givet, at resultatet bliver som man ønsker. Med sprøjtemaling eller sprøjtelakering er det muligt at få et helt ensartet resultat og det er samtidigt en meget effektiv måde at male på.

Hvad er forskellen på pensel og sprøjtemaling?

Som nævnt kræver det en del af maleren at få et jævnt og helt glat lag med en pensel. Hvis man i stedet vælger sprøjtemaling, er det nemt at påføre et helt jævnt lag maling, og hjørner og kanter er intet problem. Samtidig er det en ret effektiv måde at male på, hvorfor det ofte kan vise sig at blive en billigere løsning end maling med pensel.  

Hvad er prisen for sprøjtemaling?

Prisen for sprøjtemaling varier alt efter opgavens type og størrelse. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge din lokale maler, så du kan få hjælp til at vurdere, om sprøjtemaling giver mening for dig.

Hvis du har en ekspert i sprøjtemaling i nærheden, kan du også hente vejledning og priser hos dem, så du nemt kan vælge den billigste løsning.

Hvor kan sprøjtemaling bruges?

I princippet kan sprøjtemaling bruges overalt, men der er nogle ting det egner sig bedre til end andre. Generelt er det en fordel at bruge sprøjtelakering, hvis det, du skal male, har mange kanter og afkroge. Det drejer sig typisk om møbler, især stole med mange detaljer, visse typer lofter, samt døre og skabslåger. Hvis du har døre og skabslåger med mange detaljer, giver det dig mulighed for at komme helt ind i alle hjørner, og hvis det er glatte døre eller skabslåger er sprøjtemaling din garanti for et helt perfekt resultat.

Skriv et svar