Hus & have

Drømmer du om et job den kreative og designlystne verden?

Mange unge drømmer om at få et job indenfor design. Ikke mindst er kunne det være sejt at kunne fremvise et produkt, som man har lavet. Derfor er der mange unge mennesker, som også er kreative derhjemme og udnytter deres fritid til at sy, tegne eller være kreative med deres hænder.
Der er mange jobs indenfor design.

Hvis du er i alderen 14 – 17 og ikke har været på efterskole endnu, er der gode muligheder for at teste dig selv af, og finde ud af om design er noget for dig.
Flere efterskoler er begyndt at implementere disse linjer på deres skoler, da de ser en voksende trend indenfor unge der ønsker at arbejde med design.
Linjer som Design og Fashion eller Kunst og Design gør at unge har muligheden for at udfolde deres designtalenter og prøve kræfter med den verden.
Hvis man gerne vil se hvilke efterskoler der tilbyder design linjer, kan man se (efterskolerne her)

 

Er du det ældre og muligvis færdig med gymnasiet eller anden form for uddannelse er der mange andre muligheder.
Her kan man tage direkte uddannelser, som kan skabe dig et job indenfor design verdenen.
I Aarhus ligger der Aarhus designskole, hvor du kan tage kreative uddannelser indenfor grafisk design, arkitektur og mode og syning.

 

Hvis man gerne vil designe huse eller andre former for produkter hvor du skal tegne, er der mulighed for at læse på (arkitektskolen i Aarhus)
Her er der ikke kun mulighed for at blive god til at designe huse digitalt eller i hånden, men her får man også muligheden for at skabe noget med sine egne hænder.
Om det er at lave en miniatureudgave af et hus, eller lave et møbel, får man muligheden i deres værksted.

 

 

Ellers er det bare at komme i gang. Start op med at find et billigt tegne- eller malersæt. Øv dig, og forvent dine første værker ikke bliver helt som ønsket, men gem dit første resultat. Det er altid en overraskelse at finde den frem, efter at have lavet mange, her kan man virkelig se ens forbedringer.

Derved får man også mærket efter om det er noget for en, og om man evt. bruge det til at afstresse eller til at opbygge en karriere.
Vi håber alle der læser dette får en lille trang til at sætte den første streg på lærredet og føler du får noget ud af det, enden kunstnerisk eller mentalt. 

Skriv et svar