Hus & have

Brug en professionel ejendomsmægler til salgsvurderingen af din bolig

En salgsvurdering er for dig, der går med tankerne om at sælge hus – eller formentlig allerede har besluttet dig for at gøre det. Kort fortalt, er det en mæglers professionelle vurdering af, hvor meget du kan sælge din bolig for. 

Hvorfor er det vigtigt at bruge anvende en professionel ejendomsmægler til salgsvurderingen?

Der er flere forskellige måder at få vurderet dit hus på. Du kan blive klogere ved hjælp af online beregnere. Her skal man til gengæld være opmærksom på, at de fleste værktøjer til en sådan vurdering online, ofte har til formål at generere leads og til marketing. Derfor får du måske ikke den mest uvildige salgsvurdering gennem online beregnere. Som noget andet du på egen hånd kan gøre, kan du prøve at dykke nærmere ned i markedet i dit område. Eksempelvis kan du prøve at få fremskaffet en komparativ markedsanalyse for dit område. Her skal du dog typisk have fat i en lokal mægler, som har foretaget sådan en. Det er sjældent, du kan skaffe sådan en gratis, og mægleren vil formentlig alligevel prøve at overbevise dig om, at salgsvurderingen bør blive foretaget professionelt. 

Den sidste pointe er også det, vi vil lægge op til. Det er simpelthen så altoverskyggende og fordelagtigt, at du efterlader salgsvurderingen til en professionel ejendomsmægler. En ejendomsmægler vurderer blandt andet: 

  • Markedet: Regionen, byen og nabolaget hvori din bolig er lokaliseret.

  • Ejendommen: Boligens karakteristika; fordele, ulemper, forbedringer, grund.
  • Lignende ejendomme: Salg, noteringer, liggetid, omkostninger, afskrivninger og andre faktorer der sammenligner din bolig med andre i det samme marked. 

Denne information, sammen med andre faktorer, ender med at kunne skabe den samlede salgsvurdering af din ejendom, som leveres i officiel form, og som kan vises foran potentielle købere. 

Brug et kompetent ejendomsmæglerfirma til at lave din salgsvurdering

Høj service og kvalitet er meget vigtigt, når du skal have lavet din salgsvurdering. Et eksempel på en virksomhed, der garanterer dette, er ejendomsmæglerfirmaet Nicolaj Kejser. Disse kan bruges som ejendomsmægler på Frederiksberg og i København. Her bliver der også arbejdet under konceptet “solgt eller gratis”, som generelt er et godt at efterspørge om i din salgsproces. Det betyder, at du ikke har omkostninger forbundet med salget, hvis ejendomsmægleren ikke får solgt din bolig. Det er en vigtig sikkerhed, og det kan være et godt råd at stille krav til din ejendomsmægler, at dette skal være en del af processen. 

Vi håber, at du blev klogere på, hvad en salgsvurdering er, og hvorfor du bør benytte en professionel til at foretage denne.

Skriv et svar