Nyheder

Bilen skal til syn

I Danmark er det lovpligtigt at få din bil efterset eller få den synet. Men hvor ofte afhænger af flere ting. I denne artikel vil vi gå lidt i dybden omkring, hvor ofte og hvorfor den egentlig skal synes. Læs med her.

Hvor ofte skal den synes?

Du sidder måske og tænker, at du bør køre din bil til syn. Men det er lidt forskellige for, hvor ofte den skal synes i forhold til, hvilken type bil det er og hvor ny den er. Hvis din bil er en personbil og lige blevet indregistreret, så skal den først synes igen om 4 år, efter synes det fjerde år, så kræves det blot en periodisk syn hver andet år.

Hvorfor skal bilen synes?

Et serviceeftersyn er vigtigt for at holde din bil i god stand og kan være med til at undgå større problemer og dyre reparationer. Det er altså af 100% sikkerhedsmæssige årsager, at bilen skal synes, både får din egen skyld, for bilens skyld, men også for alle de andre bilister på vejenes skyld.

Under et serviceeftersyn udskiftes motorolie og filter, og bremser, affjedring og styretøj kontrolleres. Lygter, dæk, batteri, udstødningssystem og væskestand kontrolleres også. Hvis der findes fejl under eftersynet, vil de blive repareret på stedet, eller du vil få et tilbud på reparationen.

Hvor kan jeg få min bil til service?

Der er masser af muligheder, når det gælder om at få din bil til service. Du kan gå til en hovedforhandler, et uafhængigt værksted eller endda et fast-fit-center. Det er vigtigt, at du benytter et velrenommeret værksted, som du har tillid til, at det udfører et godt stykke arbejde, og prisen må også gerne være overkommelig for alle. Du kan tjekke bilsyn i Farum.

Hvis din bil skal til syn, så skal du kigge efter et autoriseret synshal. Der er uddannede fagfolk i disse synshaller, som lige nøjagtig kender rutinen i forhold til, hvad der skal tjekkes og hvordan lovgivningen er skruet sammen. Hvis din bil er godkendt og dermed lovlig at køre med på vejen, så får du et bevis på det, som kaldes en synesrapport. Dette bør også registreret i bilens servicebog, som altid bør ligge i handskerummet på bilen. Hvis din bil trænger til forbedringer, så vil det også blive noteret i synesrapporten, du får dermed en chance for at få fejlen eller fejlene udbedret, hvortil du kan få bilen synet igen. Det er altid lovpligtigt at have et godkendt synet køretøj på vejen.

Skriv et svar