Økonomi

3 tips til den nye investor – det skal du overveje

Investering kan være interessant, men der er ligeledes en del du skal være opmærksom på, før du kaster dig ud i handel med aktier. I dette indlæg ser vi nærmere på, hvilke overvejelser du blandt andet bør gøre dig, før du kaster dig ud i det. 

Få styr på økonomien

Det er vigtigt at du overvejer, hvordan din samlede økonomi skal se ud. Har du dyre lån? Så er det potentielt bedre at få udbetalt disse, frem for at investere på nuværende tidspunkt. Altså bør du gennemtænke din overordnede økonomi, før du investerer dine penge. Lav gerne et realistisk budget og opbyg ligeledes gerne en bufferkonto, så du har penge hvis du pludselig skal have repareret bilen, telefonen går i stykker eller noget i den stil.

Først viden – så investering

Før du kaster dig ud i selve investerings, så er det altid en god ide, at få læst et par gode bøger om investering. Viden er alfa omega, når det kommer til aktiehandel. Sæt dig derfor godt ind i det fundamentale, før du kaster dig ud i handlen for rigtige penge.

Vælg den rette investeringsform

Der findes mange muligheder for at investere sine penge. Mest klassisk er der handel med aktie og obligationer, men der findes massere af gode alternativer. Du kan blandt andet overveje investering i vin, investering i cryptovaluta eller investering via crowdlending.

 

Investering kan overordnet være en fantastisk verden at begive sig ud i. Der kan være ekstremt meget at vinde, men ligeledes at tabe, hvis ikke man tænker sig om. Der er ingen grund til at være bange for det, men det er vigtigt at have hjernen med, når pengene placeres. Husk på aldrig at købe for mere end du har råd til at tabe, for potentielt kan det ske for os alle. Held og lykke.

 

 

Skriv et svar