Hus & have

3 gode råd til at sove under åben himmel

Naturen er din ven og du kan sagtens tage at sove en nat eller to ude i haven under åben himmel uden tag el. andet til at dække over dig. Når du vælger at gøre det skal du dog være opmærksom på et par ting, så det ikke ender med en dårlig oplevelse. Her får du 3 gåde råd til hvad du skal være opmærksom på.

#1 Tjek vejrudsigten

Det vigtigste du skal gøre inden du sover under åben himmel, er at tjekke vejrudsigten. Ingen gider at sove udenfor mens det regner, i så fald skal du have teltet med, og der er heller ikke nogen der umiddelbart har interesse i at sove i temperaturer under 10 grader.

Sørg derfor for at tjekke vejrudsigten i din vejr-app el. på DMI i det område du har tænkt dig at sove ude i. Følg vejrudsigten tæt et par dage i forvejen og dobbelttjek altid på dagen inden du går ud ad døren.

#2 Vælg et passende underlag

Når man sover under åben himmel er der mange forskellige underlag man kan ende med at sove på. Det kan være alt fra sand til græs til asfalt el. grus. Derfor er det vigtigt at have et godt soveunderlag med.

En god tommelfingerregel er at jo hårdere en flade du skal sove på, jo tykkere et underlag skal du have med. Der er også en anden løsning og den løsning hedder en feltseng. Med en feltseng, som du kan finde lige her, vil du altid sove over jordens overflade og dermed vil underlaget være ligegyldigt.

#3 Husk at tage nok lag med

Her snakker jeg om tøj, soveposer, tæpper og hvad der ellers er tale om af lag. Du skal selvfølgelig heller ikke tage for mange lag med, men hellere et for meget end et for lidt.

I Danmark er det nemlig generelt sådan at nattetemperaturen det meste af året er ganske kølig. Vi kan derimod godt have relativt varme dagstemperaturer, som kan snyde dig til at tænke “det bliver nok ikke så koldt i nat”, men det kan det meget vel blive.

Sov under stjernerne

En af de smukkeste ting ved at sove uden for i naturen under åben himmel, er at du kan se på stjernerne fra en skyfri himmel. Det er et syn der ikke findes smukkere end i den virkelige natur.

Alligevel er det muligt at snyde lidt her, og sove under stjernerne med en projektor. Der findes et have af stjernehimmel projektører der virkelig formår at lave en flot stjernehimmel indendørs. Så hvis du ikke er så meget naturmenneske kan du altså sagtens bringe stjernehimlen ind i soveværelset med en stjernehimmel lampe.

Nu er du klædt rimeligt godt på til at tage en nat under åben himmel, hvad end det er ude i din egen have el. et andet sted i landet. Du kan selvfølgelig også tage smutvejen og bringe stjernehimlen indenfor i soveværelset.

Skriv et svar