Hus & have

3 grunde til at flytte i et moderne bofællesskab

1) Et moderne bofællesskab er et gentænkt bofællesskab, der er tilpasset nutidens såvel som fremtidens borgere og familiesammensætninger, blandt mange forskellige aldersgrupper og baggrunde. 

Derfor kan du og din familie, bo tættere på andre børn, voksne og ældre, og blive en del af et større fællesskab.
Derfor er et bofællesskab for jer, der ønsker at indgå i nye relationer.

2) I Danmark bliver der i fremtiden flere seniorer, og det udfordrer vores boligmarked, da udbuddet af boliger ikke er tilpasset fremtidens behov. De krav, du har til din bolig, ændrer sig nemlig ofte med alderen.
Som seniorer i et bofællesskab kan I udvikle positive naborelationer og opleve mindre ufrivillig ensomhed. Her kan du blive en del af en aktiv hverdag og dyrke dine interesser sammen med ligesindede. Det er en ny måde at have et seniorbofællesskab på. 

 

3) Fælleshuset er det neutrale mødested, der minder om den lokale café eller den hyggelige og varme pejsestue.

Man har en lang række fællesarealer, det betyder attraktive og nytænkte mødesteder på tværs af forskellige aldersgrupper og baggrunde. 

For eksempel i et fælleskøkken, hvor hverdagen kan blive nemmere med fælles madlavning, nabohygge og en hjælpende hånd til at

passe børnene, gå en tur med hunden eller samles over en kop kaffe

og snakke om alt og intet en efterårsdag.

Eller bare adgang til fællesskabet, når man selv ønsker det – hvad end det er træværkstedet, fællesspisning eller løbeholdet. 

 

Kort sagt forestil dig en hverdag hvor du og naboerne: 

Starter en løbeklub/ eller en skakklub/ ser bold på storskærmen/ holder ostesmagning/ hjælper hinanden med børnepasning/ brygger jeres egen øl/ holder julefrokost/ starter en strikkeklub/ holder vinsmagning/ holder en vejfest/ holder påskefrokost/ holder lokalmesterskab i Lego/ ser bagedysten sammen/ laver havearbejde sammen/ laver en vinterbaderklub og meget, meget mere

Se hvad et bofællesskab og seniorbollesskab er her

Skriv et svar