Rejser

Udstyr du ikke kan undvære på din Camino-vandring

Er du en vaskeægte pilgrim, eller kan du bare godt lide at vandre, så er du kommet til den rette artikel.

Vi skal nemlig på tur mod Santiago De Compostela for at besøge katedralen hvor Skt. Jakobs knogler angiveligt skulle ligge begravet.

Selvom Caminoen for mange ikke har en religiøs betydning, men blot er en stor oplevelse at få lov til at gå, så er der alligevel en ganske særlig historisk klang over at bevæge sig ud på den berømte pilgrimsvandring.

Men hvilket udstyr skal du dog have med, og hvilket udstyr kan du i hvert fald slet ikke undvære? Det er det, som du kan læse meget mere om i denne artikel.    

 

En god rygsæk er uundværlig

Naturligvis foregår Caminoen med rygsæk på, og da du garanteret skal gå 14 dage til op imod en måned, så skal den rygsæk, du har med dig bare være i orden.

Det er vigtigt, at du ikke bærer vægten med dine skuldre men derimod med dine ben. Derfor skal din rygsæk kunne fordele vægten ned i benene, så du undgår stor overbelastning i skuldre og ryg.

 

Gode vandrestøvler… eller sko

Som en naturlig efterfølger til rygsækken kommer skoene. Mange vælger at benytte sig af vandrestøvler, da de både giver støtte til anklerne, beskytter mod småsten som kommer ned i skoen og samtidig er vandtætte.

Du skal dog være opmærksom på, at en vandrestøvle er temmelig tung, og de fleste kommer til at døje med vabler på hælen efter ganske kort tid.

Men har du ikke allerede dine vandresko, så tag ned i den lokale outdoorforhandler og få professionel ekspertise, til lige præcis den sko eller støvle som passer til dig.

 

Fodforkælelse

Vi har allerede været inde på det med vablerne, og derfor er næste punkt naturligvis forkælelse til dine fødder.

Godt compete vabelplaster skal du bare have med. En smuk oplevelse kan hurtigt blive spoleret af ondskabsfulde vabler, og de kan forårsage så meget smerte, at det synes umuligt at gennemføre turen.

Tag også gerne lidt salve eller fodcreme med, til når du kommer hen på hotellet eller herberget. På den måde sikrer du en god restitution, og du får forkælet dine fødder, som jo skal bære dig hele vejen frem til målet.

 

En god sovepose

Restitution og en god nats søvn er alfa og omega, når du begiver dig afsted på Caminoen. Derfor må du naturligvis også have fingrene i en god sovepose. Især hvis du gerne vil tjekke ind på herbergerne langs ruten.

Du kan eventuelt toppe op med en letvægts sovepose, så du altid er sikret på en god nats søvn og på den måde være bedre rustet til at komme godt igennem din pilgrimsvandring.

Vi håber, at du er blevet en smule klogere, og så vil ønske dig en rigtig god Camino.

Skriv et svar