Hus & have

Tjekliste: Hvad skal man tage med på en tur med telt

Sammenlignet med at bo på et hotel tilbyder camping ved havet eller i bjergene mere mindeværdige oplevelser, men det kræver omhyggelig planlægning. Jeg har vandret i et stykke tid, og jeg har overnattet i telte flere gange. Jeg fortæller dig, hvad du skal pakke, så rejsen ser ud til at være behagelig.

Du bliver nødt til at medbringe en hel del småting, som du absolut ikke kan leve uden ud over et telt og en sovepose. De, der forventer at rejse lys, bør straks opgive denne idé. Det er bedre at tage flere ting på camping end pludselig at finde ud af på stedet, at der mangler noget.

Camping telt

Størrelsen. En dobbelt mulighed er passende for en tur taget af en person, mens et stort telt 6 personer er bedst for en gruppe eller familie. Det kan være med et rum, designet til mindst fire eller med flere værelser, der hver især kan rumme to eller tre personer.

Materiale. Forskellige tykkelser af tråden og tætheden af stoffets vævning påvirker vandtætheden af tipi telt. Vandsøjlen af denne parameter måles i millimeter.

Teltform. På trods af den halvstrævende tøndes interne volumen kræver installationen omhyggelig bøjning og forlængelse med stave og seler. Selvom halvkuglen er mindre, kan den modstå vindstød bedre. Beslutningen er baseret på dine evner og det forudsagte vejr.

Sovepose

Formen på posen er et spørgsmål om personlig præference. En lige sovepose med samme bredde ved skuldre og ben kaldes et “tæppe”. Det er rummeligt og kan passe til to voksne eller et barn. Soveposen bliver omdannet til et almindeligt tæppe, hvis lynlåsen er helt åben. Den anden form ligner en kokon og er formet som kroppen. Selvom det er mindre behageligt, er en sovepose af denne type varmere, lettere og mere kompakt, når den foldes.

Når du foretager et køb, er det langt mere afgørende at overveje miljøet og temperaturen i det område, hvor du planlægger at slappe af. For eksempel er luften mere fugtig nær en sø eller havet, og som følge heraf virker luften koldere.

Tæppe eller madras

Et sammenrullet tæppe er en almindelig ting på en vandrers pakke. Måtten giver vandtætning og termisk lydisolering, samtidig med at den udjævner ujævnt underlag. Tæpper lavet af polyethylenskum, også kendt som skum, er den mest populære mulighed. Det er billigt, beskedent og meget pålideligt.

Luftmåtter og selvoppustelige tæpper er meget mere komfortable. De er pålidelige, bærbare og lette. De kendetegnes ved høj varmeisolering, ligesom skum.

Rygsæk

Camping er ikke en afslappende strandferie. Du vil sandsynligvis forlade lejren hver dag og rejse en afstand på flere kilometer. Varmt tøj, en termos, en snack, et førstehjælpskasse, et kamera, insektmiddel, et kort, et kompas og mange andre små ting er nødvendige for en behagelig gåtur.

Lanterne og lampe

Hvis behovet for en lommelygte er klart, ser lampen ud til at være et ret usædvanligt køb. Men tænk, hvad vil du gøre i de lange sydlige nætter? Lampen vil forbedre dine aftener, hvis du medbringer en bog, nogle brætspil eller noget håndarbejde.

Brænder eller komfur

Madlavning over et bål er ikke særlig praktisk, selvom du er en erfaren turist. Og du har absolut brug for en gasbrænder eller en fuldgyldig komfur, hvis du rejser med børn. Jeg anbefaler at søge efter en mellemstor brænder, omtrent på størrelse med køkkengrejets bund.

Skriv et svar