Nyheder

Tips til uren hud i ansigtet

Ren hud er noget som vi alle gerne vil opnå. Når man ser de kendte celebrities stå på den røde løber, har alle nok tænkt på et tidspunkt “Gad vide hvordan at jeg opnår sådan en ren hud”

Det er vigtigt at huske på, at når vi ser modellerne og de kendte mennesker, så har de uendelige med penge til at bruge på forskellige skincare-rutiner, og har ansat de bedste i branchen til at få dem til at se smukke ud. Dog er der flere ting som du kan gøre, for at mindske chancen for at få urenheder og ar i ansigtet. 

Spørgsmålet er om det er muligt at få ren hud på en uge, og det vil vi undersøge til slut i denne artikel. 

Undgå at presse dine bumser (Vi ved det er svært..)

En urenhed indikerer fanget olie, talg og bakterier i en hårsæk. Det er samtidig også et tegn på, at kroppens naturlige immunforsvar og hudflora er til stede.

At presse en bums forstyrrer helingsprocessen. Derudover udsætter betændelsen den omgivende hud for lignende bakterier, hvilket øger risikoen for, at der dannes yderligere bumser. Det er vigtigt at huske på, når du får en bums er “skaden” allerede sket. Det vil sige, at kroppen for længst allerede er i gang med at løse det problem som er opstået i hudens hårsæk.

Den blottede bums kan også føre til permanent ardannelse, hvilket er vigtigt at huske på når trangen til at poppe en bums indtræder. Når det er muligt, undgå at springe bumsen! Hvis den springer, skal du holde området rent. Det bedste vil altid være, at vente på at bumsen selv renser sig.

Vask to gange dagligt, og igen efter du har svedt.

American Academy of Dermatology anbefaler, at folk vasker sig to gange dagligt og derefter igen efter at have svedt. At efterlade sved på huden og lade dette indtørre kan gøre akne værre.

Derfor er det bedst at vaske huden så hurtigt som muligt efter sveden.

Undgå at røre ved dit ansigt (så meget som muligt)

Berøring af dit ansigt med dine hænder kan afgive snavs, olier og bakterier på huden og føre til bumser og urenheder.

Fugtighed

Alle hudtyper kan have gavn af at fugte efter en daglig ansigtsvask. At holde dit ansigt fugtet kan hjælpe med at kontrollere talgproduktionen og forhindre ydre skader.

Den mest effektive fugtighedscreme varierer i hvert enkelt tilfælde afhængigt af personens hudtype. En som der er usikker på hvilke fugtighedscremer der virker for dem, bør se en hudlæge.

Brug altid solcreme

Solens ultraviolette (UV) stråler skader faktisk huden. Brug af solcreme, når du er udendørs, kan beskytte huden mod disse skadelige stråler.

Fokus på skånsomme produkter

Mennesker, der har brug for ekstra pleje til deres hud vil generelt opleve, at de reagerer bedre på skånsomme produkter, som er mindre tilbøjelige til at irritere huden. Produkter, der ofte irriterer følsom hud omfatter:

– alkoholbaserede produkter
– tonere
– eksfolieringsmidler
– Der findes milde, allergivenlige udgaver af disse produkter. Det er dog stadig vigtigt at teste et lille område af huden for reaktioner, før et produkt påføres et større område.

Undgå varmt vand

Brusebad, badning eller vask af hænder og ansigt med meget varmt vand kan tørre ud eller beskadige huden. Folk, der bemærker tør hud efter badning, kan prøve at bruge lunkent vand i stedet.

Brug milde hudplejeprodukter

Eksfoliering er vigtig for at vaske døde hudceller væk, men nogle enheder kan være for slibende og kan faktisk skade huden.Værktøjer som vaskeklude, ru svampe eller luffer kan være for ru mod huden og forårsage skader og irritation.

Nogle følsomme muligheder er tilgængelige, såsom bløde rengøringsbørster. Alternativt kan brug af rene fingre til at massere en rensemiddel ind i ansigtet hjælpe med at forhindre yderligere irritation.

At bruge lægemidler:
Noget medicin kan hjælpe mennesker af alle hudtyper med at kontrollere akne. Flere forskellige medikamenter er tilgængelige, herunder:

– benzoylperoxid, med eller uden andre ingredienser, såsom antibiotika
– salicylsyre
– topiske retinoider, såsom tretinoin
– dapson, som er en kombination af antiinflammatorisk og antibiotikum
– azelainsyre for at rense porerne

Hold dig hydreret

Husk: alle celler i kroppen har brug for vand. Hudcellerne er tættest på miljøet og kan derfor være mere udsatte for at miste deres fugt til elementerne. At drikke vand hele dagen kan hjælpe med at holde hudceller sunde.,

Spis en og varieret sund kost

Det at spise en sund kost rig på næringsstoffer er vigtig for kroppen som helhed, og det kan også gavne huden. At spise en kost rig på en række vegetabilske fødevarer og gode proteinkilder kan hjælpe med at give de næringsstoffer din hud har brug for for at forblive sund.

Mennesker som der ønsker at holde deres hud ren kan også forsøge at udelukke specifikke fødevarer, såsom mælk. En anmeldelse i Clinical Nutrition fandt en positiv sammenhæng mellem mælk og acne. Nogle mener, at denne forbindelse skyldes de vækstforbindelser og hormoner, som mælken indeholder.

Dog kan alle have forskellige “trigger-fødevarer” der gør deres symptomer værre. Du kan også finde en behandling til at opnå en sund hud, på sundhedsartikler.dk

Skriv et svar