Hus & have

Tips til amatørmaleren

Er det tid til at boligen skal have en frisk klat maling, så er det en god ide at sætte sig lidt ind i stoffet, inden man går i gang. For det bedste resultat, kommer af en grundig vurdering og undersøgelse af hvad man egentlig skal have malet, og hvad man skal bruge dertil. Vi kigger derfor i denne artikel på nogle tips, man kan bruge eller skrive bag øret, til næste gang man skal male sin bolig. 

 

Forberedelse

Efter en grundig vurdering af hvilke overflader og ting der skal have en frisk klat maling, skal man derefter gerne rengøre grundigt. På den måde sikrer man at malingen fæster og dækker området bedre i det lange løb. Det kan også være en super god ide, at kigge på vægge og loft, se om ikke der er nogle huller der skal lappes, eller træværk som skal slibes til.

 

Hvilken maling

Alt efter hvad der skal males, kan man vælge et hav af forskellige mærker og produkter. Det anbefales ikke at man køber en billig maling til køkken og badeværelse, da man ofte rengører vægge og loft her, end andre rum. De steder man ofte rengører, skal som udgangspunkt have en højere glans end andre overflader.

 

Udstyr

Når man har styr på hvad man skal male, og med hvilken maling kan man gå til næste skridt, som er valg af udstyr. Som hovedregel, giver bedre værktøj et bedre resultat. Derfor skal man overveje om ikke man skal investere lidt mere i udstyret, for et bedre stykke arbejde.

 

Resultat

Når væggen og loftet er malet, kan man med fordel overveje om ikke man skal kontakte en stukkatør, de kan udsmykke dine nymalede vægge og loft ligesom du ønsker. En flot stuk, kan give en rød tråd gennem indretningen af boligen, og løfter klart udseendet på hele boligen. 

Skriv et svar