Rejser

Skal man have vinterdæk på om vinteren

Mange er stadig den dag i tvivl. Skal man have vinterdæk på i vinterhalvåret ?

Er du en af dem der ikke helt ved om du skal have vinterdæk på, så er det en god ide at læse med her. For det vigtigt at have styr på hvad du må eller skal køre med. 

Vinterdæk er i Danmark ikke lovkrav, men det anbefales at køre med enten vinterdæk eller helårsdæk i vinterhalvåret. Hvorfor er det så at vi skal dette ?

Grunden til at du bør køre med vinterdæk, selvom vi har en sæson uden sne, er at de er lavet til lave temperaturer. Vinterdæk er ikke kun konstrueret til at køre med når der er sne. Når temperaturen falder til under 7 grader, så anbefales det at skifte til et dæk med mærkningen “winter” eller “mud and snow”. Grunden til dette er at gummi blanden i vinterdæk er tilpasset koldt vejr og i sommerdæk er den tilpasset varmt vejr. 

Loven kræver det ikke

Selvom loven i Danmark ikke kræver vinterdæk, så er det en god ide at skifte. For det første kører du langt mere sikkert, og du slider heller ikke dit dæk så hurtigt. Et sommerdæk vil om vinteren slides hurtigere. Så har du kun et sæt alufælge du gerne vil køre med hele tiden, så brug varianten helårsdæk. Helårsdæk er lidt mere allround konstrueret, er dog ikke nær så effektiv som at have 2 sæt hjul. 

Loven er ikke den samme i alle lande.

Går turen på kør-selv-skiferie. Så skal man være opmærksom på at de fleste landet har krav om vinterdæk i Europa. Det er ikke i alle lande, men de fleste har. Skal vi ned igennem Europa, kommer vi ikke uden om Tyskland, og her er der krav om vinterdæk. Så skal du krydse Tyskland er du nød til at sætte dem på, hvis du vil undgå bøder. 

Skriv et svar