Erhverv

Skal jeg ansættes eller være konsulent med webudvikling?

Kan du godt lide at arbejde med Frontend udvikling?
Det kan være at værktøjer såsom HTML, CSS, Javascript, Typescript og måske endda React er noget der virkeligt fanger dig?
Så står du rigtig stærkt på arbejdsmarkedet i dag. Der er nemlig stor efterspørgsel på udviklere i IT branchen, uanset om du foretrækker frontend, backend eller begge.

Hvad er “Frontend”?
Frontend er kort sagt det brugerne på hjemmesiden kan se. Tekster, knapper, designet, hvad der sker når du klikker på diverse elementer osv. Sådan som man egentligt vil se selve hjemmesiden. Det er frontenden der styrer dette.

Hvad er “Backend”?
Hvis du eksempelvis opretter dig som bruger på en hjemmeside, skal dette gemmes, så du ikke skal oprette bruger hver gang du er på hjemmesiden.Det kan også være at du skriver en kommentar til en artikel. For at denne kommentar bliver gemt og alle inde på artiklen kan se den, skal den også “gemmes”. Det er blandt andet her man arbejder med backend. Selve databasen. 

Er der forskel på at være ansat eller konsulent?
Hvis man kigger på opgaver som frontend udvikler, er opgaverne det samme. Måden man koder frontend på ændrer sig selvfølgelig ikke. Nogle kan godt lide variation i deres arbejdsopgaver. Hvis du gerne vil arbejde med React, kan det være en god ide at være React konsulent, for at have mulighed for at skifte mellem projekter. Det kan man også som ansat, hvis man arbejder for eksempelvis et bureau. Kan man derimod godt lide, at mestre et projekt, og kan svare på alle spørgsmål, alle tider på døgnet, er det en god ide at være ansat og arbejde med samme projekt over en længere periode. På den måde kan du virkelig specialisere dig i et og samme projekt. Det kunne bestemt være spændende, hvis det er et projekt med mange besøgende, som du har været med til at udvikle.

Skriv et svar