Hus & have

Skal du have ny hundehvalp?

Nyt familie medlem, en hundehvalp

Er der noget mere kært end en ny hundehvalp? Nej vel 🙂 

Men det er også et stort ansvar at anskaffe sig en hundehvalp

Har du styr på alt der følger med og hvad det kræver? Du kan finde mange gode guides til det at anskaffe sig en hundehvalp, blandt andet hos thewoofpack.dk 

Der er mange ting at tage hensyn til. Hvad skal den have at spise? Hvad kræver den af opmærksomhed? Skal jeg gå tur 1 eller 4 gange om dagen eller hvor meget skal der egenligt til?

Hvad med pelspleje, kræver den bad to gange om ugen og skal den reddes hele tiden? Hvordan træner jeg den til at blive renlig og skal jeg gå til hvalpe træning med den? 

Når det bliver vinter og koldt, skal jeg så købe tøj til min hund, eller er det overhovedet nødvendigt? Hvad med poterne, kræver de sko eller kan jeg nøjes med at smørre dem?

Ja som du kan se er der virkelig mange spørgsmål der trænger sig på. Det er ikke bare lige at gå ud og købe en hvalp, som var den en karton mælk. DU skal tætte dig godt ind i dit nye dyr. Det er en hund. Hvilket slags dyr er det overhovedet? Tænk lidt over hvordan den ville leve hvis det var én der levede ude i naturen. Du bør have det med i din tankegang når du skal passe en hund i det daglige. Foderet skal der i hvert fald være styr på. Hunden er et rovdyr. Se den som et sådan når du skal til at finde foder til den. Du kan med fordel sætte dig ind i hvad barf er for noget. Eller i det mindste tænke sætte dig godt ind i hvad almindelige foderblandinger indeholder. Det er vigtigt for din hvalps sundhed og for at i får et godt og langt liv sammen, uden sygdomme og skavanker.

Det lyder alt sammen som et stort ansvar. Det er det også. Men får du styr på det hele, så venter der jer nogle fantastiske oplevelser sammen. Du kan godt glæde dig. Det bliver skægt, sjovt, udfordrende men mest af alt, helt fantastisk:-)

Nu er der så kun lige at finde ud af hvilken race af hund du skal have. Har du styr på dét? Ellers findes der heldigvis også forskellige test ude på nettet der kan hjælpe dig i den rigtige retning.

God fornøjelse med din nye hvalp.

Skriv et svar