Hus & have

Det bedste hundefoder

Hvad er godt hundefoder?

Alt efter hvem du spørger, er der mange forskellige svar på dette spørgsmål. Men underligt nok, er der ikke mange forskellige svar hvis til det samme spørgsmål, hvis det nu var fisk vi snakkede om. Hvorfor ikke? Kunne det være fordi producenterne ikke har helt rent mel i posen? Ja er nok det korte svar. Jeg vil i denne artikel prøve at forklare dig hvorfor, samt give dig et par gode bud på et par mærker, der er ok at fodre med.

 

Hvad er en hund? 

Dumt spørgsmål tænker du måske, men nej egentlig ikke. For du bør ikke se den som din bedste følgesvend, men derimod som hvad den er biologisk. Og hvordan tingene ville have set ud for den, hvis den levede ude i naturen.

Hunden er en carnivore. Det vil sige et rovdyr. Et dyr der lever, eller spiser andre dyr. Kendetegnet for et rovdyr er, at dens mavetarm system er meget kort. Det vil så igen sige, at det føde den får ned, skal kunne nedbrydes rimelig hurtigt for at den kan optage næringen fra det. Kød er let fordøjeligt. Derfor lever den af dét.

Hvad så med grøntsager, korn, frugt, bær osv.? Det er jo ikke kød, men optræder ofte (læs: Altid) i foderblandingerne. Ja og det er et problem. For producenternes vedkomne, så er der to grunde til at det er i blandingerne, selvom hunden vil have svært og i mange tilfælde umuligt ved at fordøje det. Det ene er måden man laver en foderpille på. Den skal kunne holdes sammen, altså være fast og den skal kunne bages/tilberedes. Derfor er der nødt til at være nogle former for ingredienser i, der kan holde sammen på det hele.

Den anden grund er, penge. Det skal være så billigt som muligt at producere og foreksempel korn, er væsentlig billigere, end kød. 

Kan hunden så ikke overleve på et foder fyldt med grønt i? Jo den kan godt overleve på det. Den vil stadig omsætte noget af det, men desværre for hunde ejeren, så skal der bare bruges langt mere foder, end hvis det var et godt kvalitets foder med højt indhold af kød. Et eksempel på et godt foder kunne være Essential Hundefoder . Det kan blandt andet købes hos Mydreampet.dk

En online dyrehandel der kun har høj kvalitets foder til hunde. Det er kendetegnet ved netop at have et stort indhold af kød og et lavt indhold af fyldstoffer. Med et sådan foder, vil din hund kunne leve godt i mange år, uden at få skvanker som kan være konsekvensen af at fodre med et dårligt foder igennem hele dens liv.

Skriv et svar