Hus & have

Sådan motiverer du dit barn i skolen

Det kan være svært at motivere dit barn i skolen, men med en indsats fra din side kan du hjælpe dem med at blive mere begejstret for at gå i skole og lave deres lektier. Det første skridt er at forstå, hvad der motiverer dit barn. Nogle børn motiveres af belønninger, f.eks. penge eller andre privilegier, mens nogle børn reagerer bedre på empati og forståelse fra deres forældre. Uanset hvad der fungerer bedst for dit barn, er der en række ting, du kan gøre for at hjælpe barnet med at blive mere motiveret i skolen. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de mest effektive tips til at motivere dit barn!

Sæt mål med belønninger

En af de bedste måder at motivere dit barn på er at sætte specifikke mål for dem og tilbyde belønninger for at nå disse mål. Hvis dit barn f.eks. har svært ved matematik, kan du sætte et mål om at få bestå den næste matematikprøve. Hvis de når dette mål, kan du give dem en lille belønning, f.eks noget de ønsker sig eller en ekstra times tid på skærmen.

Denne form for motivation kaldes ekstrinsisk motivation, og det er bevist, at den er effektiv til at motivere børn til at nå deres mål. Det er dog vigtigt at balancere ekstrinsisk motivation med intrinsisk motivation, som er ønsket om at gøre noget, fordi det er personligt tilfredsstillende.

Få professionel hjælp med en tutor

En måde at hjælpe dit barn med at blive fagligt stærkere i skolen er ved at få professionel lektiehjælp. Mange børn der falder bagud i skolen har oftest nogle huller i deres viden. En tutor kan hjælpe dem med at indhente de emner, de har svært ved, forberede sig til timerne og udvikle gode studievaner.

Det skaber samtidig en rutine for eleven for hvornår du skal lave deres lektier. Regelmæssige møder med deres tutor vil hjælpe dit barn med at udvikle en ansvarsfølelse og føle sig mere sikker på sine evner.

Med et fagligt løft får barnet flere sucessoplevelser i skolen. Det kan være at de stiger i karakterer, får ros fra læreren eller lignende oplevelser. Disse små succeser vil lægge sig sammen og i sidste ende føre til, at dit barn føler sig mere motiveret i skolen.

Lektiehjælp kan altså hjælpe dit barn med skolearbejdet på flere måder. Det kan give barnet en-til-en opmærksomhed, tilpasse deres undervisningsmetoder til at matche dit barns behov og forklare tingene på nye måder, hvis dit barn har svært med emnerne.

Vis empati og forståelse

Som forælder er det vigtigt at være forstående, når det gælder dit barns skolegang. Det kan være let at blive optaget af sit eget liv og glemme, hvor hårdt skolen kan være nogle gange. Hvis du viser empati og forståelse over for dit barn, vil de føle sig mere trygge ved at komme til dig med eventuelle udfordringer, som de har.

Alle børn lærer forskelligt, så det, der virker for den ene, virker måske ikke for den anden. Det er vigtigt at være tålmodig og prøve forskellige teknikker, indtil du finder noget, der virker for dit barn.

Husk også at rose barnet og vær opmuntrende, når barnet er umotiveret for at lære. En positiv holdning fra din side vil være en stor hjælp for dem til at udvikle en lyst til at lære.

Der er altså vigtigt, at man som forældre ikke bliver frustreret, når ens barn har det svært med lektierne, men i stedet viser empati, tålmodighed og forståelse. Det skal nemlig være en god oplevelse for at barnet at løse deres lektier!

 

 

Skriv et svar