Hus & have

Sådan forvandler du din bolig til dit eget paradis

Hvor bruger du det meste af din tid? Hvis du er som de fleste på dette område, vil svaret formentlig være i din bolig. Så hvorfor ikke gøre din bolig til dit helt eget paradis, hvor du kan slappe af, være produktiv, bruge tid med dine venner og familie – og alt andet, som du holder af. Selvom mange ser dette som en logisk mulighed, er det de færreste, som rent faktisk gør meget ud af deres bolig. Grunden er, at de simpelthen ikke ved hvor de skal starte. Men, heldigvis for dig, er der samlet en guide nedenfor med 4 råd til at sparke netop dette drømmeprojekt i gang – dit eget bolig paradis er kun én artikel væk fra at starte!

Gør din bolig til din egen

Det første du skal gøre, når du begynder indretningen af din bolig, er at indse, at det er netop ’din’ bolig – og ingen andres. Det vil sige, at boligen skal indrettes på en måde, så den passer til dine behov og din personlig. Som du vil se senere i denne artikel, er det en fordel af lade sig inspirere af andre, men i sidste ende, skal indretningen passer til dig – og eventuelt dem, som du bor sammen med.

Kombinationen af lys og farver skaber den rette stemning

Et aspekt af boligindretningen, som de fleste desværre overser eller forglemmer, er, at kombinationen af lys og farver spiller en meget stor rolle til at skabe den rette stemning i dit hjem. Lys og farver dækker over mange ting, det kan være farven på din væg, eller en flot designer lampe, som giver den rette belysning. Lyset er derfor ikke et sted, hvor du bør spare – det kan du til gengæld gøre effektivt mange andre steder. Hvis du køber en designer lampe, skal du heller ikke regne med, at dette er nok, blot fordi det er en flot designer lampe. Farven skal nemlig spille sammen med de øvrige farver, heriblandt farver på din væg, puder, møbler osv. Hvis du vil begynde jagten efter en flot designer lampe, kan du gå ind og tjekke et flot sortiment ud på lampe giganten.

Søg inspiration i kataloger og på internettet

Selvom det skal være i din stil, kan det være svært at starte, hvis du ikke lever af at indrette boliger. Derfor er det selvfølgelig helt okay at søge inspiration på internettet eller i diverse design og boligmagasiner. På denne måde kan du nemlig starte med at klarlægge, hvilken stil, som egentlig falder i din smag. Du kan printe billeder ud af de ting, som du godt kan lide. Til sidst vil du ende med en hel samling af inspiration, som du kan trække på, når du påbegynder dit indretningsprojekt.

Test dine ideer før du gør dem til virkelighed

Et bonustip, hvis du er god til at redigere billeder: du kan med fordel teste dine ideer i diverse redigeringsprogrammer, inden du gør dem til en realitet. Dette kan spare dig tid og kræfter.

Skriv et svar