Hus & have

Inspiration til køb af ovalt spisebord

Det kan godt give lidt frustrerende tanker, når man skal købe et nyt spisebord. Tankerne kan bl.a. være, om det skal være et ovalt spisebord, man skal vælge? Eller skal det være et bord, med en anden facon?

Her giver vi nogle bud på forskellige typer af ovale spiseborde. Måske kan det inspirere dig, når du skal købe dit nye spisebord.

Hvilken størrelse, skal det ovale spisebord have?

Start med at vælge den plads, som bordet skal placeres på. Mål pladsens størrelse og tag udgangspunkt i disse mål og derefter bordets mål. Du skal også tænke på, at stolene fylder noget, når de skal rykkes ud fra bordet.

Fordele ved et ovalt bord

Der er flere fordele ved et ovalt spisebord. Det giver dig nemlig mulighed for at placere flere gæster omkring bordet. Den ovale facon har ingen skarpe kanter, som du skal tage hensyn til, når du dækker bordet.

Rent visuelt ser et rektangulært spisebord større ud end et ovalt spisebord, og de skarpe kanter på et rektangulært bord kan godt være i vejen, når du skal gå rundt om det. Dette gælder uanset om det er et stort eller lille rum, du placerer bordet i.

Spiseborde med udtræk til den store familie

Såfremt I er mange mennesker i boligen, som hver dag skal samles til de forskellige måltider, vil et ovalt spisebord med udtræk helt bestemt kunne anbefales.

Om du foretrækker et spisebord med butterflybordplader eller et bord med udtræk til tillægsplader, afhænger af smag og behag. Måske skal du tænke på at købe et ovalt spisebord, der har plads til udvidelse med to tillægsplader. Så får du plads til endnu flere mennesker omkring bordet, hvilket er en fordel, når du inviterer mange gæster til spisning.

Hvilke materialer skal det ovale spisebord være lavet af?

Der findes et utal af ovale spiseborde, og her kan du tage udgangspunkt i, hvilken stil du godt kan lide i boligindretningen.

Såfremt du kan lide den skandinaviske og nordiske stil, kan du vælge et ovalt spisebord, der er lavet i træ. Det kan f.eks. være naturfarvet mangotræ, lyst egetræ eller valnødfinér. En bordplade med sildebensmønster, sætter helt bestemt også sit nordiske og stilrene præg i rummet.

Det kan også være, du synes godt om en stilsikker industriel boligindretning. Så kan vi anbefale et ovalt bord med bordplade i sort keramik og bordben i sort metal. Det er ret så cool, synes vi. Der findes både ovale borde med seje skulpturelle bordben og stilrene trompetfødder.

Eller hvad med et bord, der har en bordplade i groft skåret mangotræ med trækorn, struktur og flammetegninger. Det passer perfekt til den rustikke lejlighed, der emmer af en gammel industribygning med stål og gamle mursten.

Et ovalt spisebord findes også til dig, der er vild med stil og elegance. Her tænker vi på et bord med en bordplade i klart glas og trompetfod i børstet aluminium. Eller hvad siger du til en bordplade i røgfarvet glas og ben i sort aluminium. Det er et lidt mørkere spisebord, men bestemt også meget stilfuldt.

Et ovalt spisebord giver et unikt og anderledes look i hjemmet.

Når bordet er ovalt, skiller det sig ud i mængden, da man ofte ser rektangulære spiseborde i boligerne. Nogle spiseborde er rundet lidt smalt i enderne og andre er designet med meget runde og bløde ender.

Bordene kan også variere fra hinanden, når vi taler om bordben. Du kan få stilrene ovale spiseborde med fire ben, der bl.a. refererer til det klassiske udtryk, og så er der også borde, der har et skulpturelt designet bordben eller borde med trompetfod.

Skriv et svar