Nyheder

Prøv floating i Danmark

Floating er en relativt ny wellness- og terapiform i Danmark. Den har faktisk rødder helt tilbage til 1950erne, hvor den først blev udviklet i USA. På det seneste har floating dog nydt større og større popularitet. Den øgede popularitet har fået flere til at få øjnene op for floating og de mange fordele man kan opnå ved at floate – både fysisk og psykisk.

I takt med at flere og flere er begyndt at prøve floating, så er der også kommet flere steder (klinikker), hvor du kan prøve floating. Der rig mulighed for at finde gode floating tilbud i Danmark. Især i Århus og i København er der flere steder, der tilbyder spændende oplevelser, hvor du kan prøve at floate for første gange.

Hvad går floating ud på?

Floating handler i ordets forstand om at flyde. Der er dog lidt mere til det. Floating kaldes også ‘sensory depriviation therapy’. Det betyder at det er en terapiform, hvor man forsøger at udelukke så mange eksterne sanseindtryk og stimuli som muligt. På den måde minder principperne bag floating lidt om meditation og det siges også at være en af de bedste fremgangsmåder, hvis man ønsker at dyrke og opnå mindfullness.

Det foregår i en floatingtank eller et floatrum. Vandet er cirka 30 cm dybt og tilsat Epsom-salt. Det høje saltindhold gør at man flyder ubesværet og føler sig vægtløs. Floatingtanken er desuden relativt mørk og lydisoleret. Det betyder at man kan udelukke sanseindtryk fra lyd og lys, hvilket gør at man kan opnå en endnu større grad af afslapning og ro i sindet.

Hvad koster det at floate?

Floating koster cirka 500 kr. at prøve i en time. Prisen kan varierer lidt fra sted til sted, men vil ofte ligge på dette niveau. Det er faktisk ikke specielt dyrt ift. andre terapiformer såsom wellness, massage, zoneterapi og lignende. 

Det er også muligt at floate sammen, hvis man ønsker at dele oplevelsen med en man holder af – en partner, ven, veninde eller andre. Her kan man dele et fælles floatrum, som ofte vil koste omkring 800 til 1000 kr. for en time.

Skriv et svar