Erhverv

Privat hjemmehjælp

Hushjælp/ hjemmehjælp handler om at støtte andre syge og ældre mennesker i at drive husholdningen.

Eller bare I at støtte dem til at klare dagligdagen. Den handler også om hjælp til personlig pleje. Alt kommer an på behov. Man bliver visiteret til hjemmehjælpen med mindre man vælger privat hjemmehjælp. Hos de private firmaer omfatter også hjemmehjælp havearbejde, pudse vinduer, tøj vask, gardiner vask, rengøring hjælp til personlig pleje og meget mere. Det er meget forskellige hvad de tilbyder. Men det skal man selvfølgelig selv betale sig for.

Det koster omkring 400kr i timen.

Som regl er det mindst 2h per gang. Nogle opgaver kan man trække i skat. Det kan være bland andet rengøring. Man kan læse mere om det på skatte hjemmeside. Man kan aftale forskellige slags hjælp. Det er alt efter behov. Privat hjemmehjælp plejer at være meget fleksibel i forhold til den offentlige. De kommer altid til de aftalte tidspunkter og behandler borgere med stor respekt. Hos kommunale hjemmehjælp kan man kun få hjemmehjælp til at gøre rent på badeværelse, stue, soveværelse, køkkenet og rengøring af gangen. De har maksimum 1 time. Det er meget ofte ikke nok. Så hvis man har et stort hus med mange værelser skal man selv sørge for hjælpen fra andre firmaer. Rengøring fra kommunen som regl tilbydes 1 gang om måneden. Derfor mange ældre vælger Privat hjemmehjælp som de selv betaler for.

Fra kommunen kan man også får hjælp til medicin indtagelse, det er som regl til de borgere som er lidt glemsomt .

Udover det hjælp til personlig pleje. Det omfatter fx. Hjælp til bad, påklædning osv. Man kan også få hjælp til pleje af fx sår. Der kommer som regel sygeplejersker fra hjemmesygepleje, men der er også meget forskellige. Der er også social og sundhedsassistenter som også kan klare sådanne opgaver. Hjemmehjælp i Danmark er gratis. Det er selvfølgelig krav at man ikke selv kan udføre de opgaver. Dersværre ældre og syge får mindre og mindre hjælp hver eneste år. Der bliver tale meget om problematikken, men der sker dersværre ikke meget med det.

Hvis du søger en pålidelig hjemmehjælp kan vi varmt anbefale U.M. Service – www.um-pleje.dk

Skriv et svar