Nyheder

Parterapi hjælper mod håbløsheden

Parterapi i København hjælper mod håbløsheden

Mange par, som vælger at gå i parterapi er ramt af en følelse af opgivelse og håbløshed. Følelsen af, at man på den ene side vil sin partner det bedste og egentlig ikke er i tvivl om, at gerne vil den anden, men på den anden side samtidig oplever, at i konstant fanges i en ond cirkel eller en mærk malstrøm, som trækker jeg et mærkt og destruktivt sted hen. Det er en meget ulykkelig situation. 

Det efterlader en stor smerte, når man ikke kan give og modtage den hengivenhed og kærlighed som man kan mærke man dels har brug for og også gerne vil give den anden, hvis bare det var sådan, at I ikke kom det sted hen igen og igen, hvor i bekrigede hinanden. En parterapeut kan være en stor hjælp i disse situationer, fordi de er uddannet til at have relevante værktøjer og metoder til at støtte jer til at komme et bedre sted hen.

For det bliver nødvendigt at få lagt disse konstante konflikter, skæv dialog og fravær i hverdagen væk. Ellers visner kærligheden og erstattes af den føromtalte opgivelse. Får at komme derhen, skal der skabes et rum, hvor vi kan udtrykke vores behov og længsler og mærke en accept for den jeg er fra den anden. Så terapi kan bidrage til at bryde det mønster, som måske har været for herskende i mange år, og måske også give støtte til nydannede par, som gerne vil være opmærksom på ikke at lande sådan et dårligt sted. F.eks fordi de oplevet at deres forældre har haft en dårlig relation i årtier med et destruktiv cyklus, hvor de trækker hinanden ned og lader det gå ud over omgivelserne som f.eks børnene.

Læs mere om hvordan parterapi København kan se ud, hvis man arbejder ud fra en emotionsfokuseret retning i København K.

Skriv et svar