Nyheder

Overvejer du din egen hjemmeside? Læs mere om det her

Der kan være mange årsager til, at man godt kunne tænke sig sin egen hjemmeside. Det kan være, man har lyst til at starte en blog. Måske er det nødvendigt, fordi man er blevet mere eller mindre selvstændig og skal bruge et sted online, hvorfra man kan sælge sine ydelser eller produkter. Der er også mulighed for, at man bare gør det for sjovs skyld.

Husk det tekniske – hjemmesider eksisterer ikke på passion alene

Der er som sagt mange årsager til, at folk ønsker at oprette en hjemmeside. Lige meget hvad man vil med hjemmesiden, så er det dog nødvendigt at finde ud af det tekniske. For hvis hjemmesiden skal online og være brugbar, så er der nogle skridt, man kan blive nødt til at tage.

Det er trods alt ikke så nemt, at man bare kan tegne sin hjemmeside på et stykke papir eller sætte den op i Word. Hjemmesiden skal designes og sættes op, og så skal man have serverplads, ofte fundet ved et webhotel. Du kan læse mere om opbygning af personlig hjemmeside hos www.private-hjemmesider.dk.

Det er selvfølgelig ikke helt gratis at få sat sin hjemmeside op, så besøgende fra internettet kan se og bruge den. Heldigvis kan det gøres utroligt billigt, så man behøver ikke at bekymre sig videre derom.

Domain Name System og IP-adresse

Alle hjemmesider har en IP-adresse og et domænenavn. Det svarer til, at en person har et telefonnummer, og deres navn der er tilknyttet telefonnummeret, så man dermed kan slå dem op med begge dele.

Derfor har ens hjemmeside ikke bare sit domænenavn, som er en del af DNS, altså Domain Name System, men også en tilhørende IP-adresse. Herved er ens hjemmeside en del af et system, der sørger for, at dens placering på internettet kan blive fundet. DNS er dog en smule kringlet. Læs her mere om DNS hos hvaderdns.dk.

Lige meget hvad du vil med en hjemmeside, så er det muligt at få sat en op. Med en smule vejledning fra internettet kan du finde al den information, som du har behov for.

Skriv et svar