Hus & have

Nyt liv invitere til nye friske farver

En konfirmation kalder på ny maling

En konfirmation er en stor fest i enhver familie, og det er noget man forbereder og ser frem til i lang tid forinden. Der er nogle der booker deres festlokale flere år inden, fordi der kommer så meget pres på reservationerne i de præcist samme weekender omkring Store Bededag. Hvis man ikke har været en af de forudseende forældre, der har booket så tidligt, og derfor er nødt til at holde festen derhjemme, så kan det vel være, at hjemmet har brug for et lille ansigtsløft inden den store dag. Det kigger vi nærmere på her, og vi giver det bedste råd vi har i ærmet.

En fest i hjemmet

Det er sjældent at man får lejlighed til at holde en stor familiefest i hjemmet, og mange prøver da også at undgå det, fordi der følger så meget forberedelse og rengøring med, både før og efter. Det kan dog sagtens lade sig gøre, og faktisk er der en stor chance for at man ender med at have en mere intim og mindeværdig konfirmation, netop fordi den foregå i de hjemlige omgivelser. For at gøre sit hjem klart til den store dag har man ikke brug for flere års forberedelsestid, et par uger kan gøre det i en snæver vending. Man har brug for plads, sikkert mere end man tror man har. Derfor er det bedste udgangspunkt at starte helt forfra i ens indretning, så man kan tænke nyt og være befriet af møbler og ting og sager, som man ellers tager for givet. Man bør derfor starte med tomme rum, og et frisk lag maling.

Vi maler nyt

Det dejlige ved at skulle forberede en sådan fest er, at du får muligheden for virkelig at friske hjemmet op. Det er ikke ofte man har energien og anledningen til dette i hverdagen, men når man ved at gælder en særlig begivenhed, så er det lidt nemmere at sætte sig op til det. Det er heldigvis nemmere end man umiddelbart skulle tro. Start med finde et lokalt malerfirma, der kan udføre malerarbejdet. Når den aftale er i hus, så skal der tømmes lokaler og gøres klar til malerne. Når der er blevet malet en flot hvid farve, så kan gulvene rengøres, og indboet kan komme ind igen. her er det vigtigt at holde hovedet koldt, og planlægge alt ifølge festen. Senere kan I flytte rundt og fylde op, men nu skal der være plads. Og plads det kommer der, når man starter med fire hvide vægge i hvert rum.

Det er faktisk lidt af en gave i forklædning, på denne måde at skulle omdanne sit hjem til festlokale. I vil efter festen både have fantastiske minder, forankret i jeres eget hjem, og I vil have et splinternyt og kridhvidt hjem, klar til at give jer gode stunder i tiden efter. I stedet for bare at have fået en fest, så har I også fået et toptunet hjem. Det er skønt og alle pengene værd, god fest!

Skriv et svar