Hus & have

Nem lægning af ny gulvvarme

I sommers skulle det så være at vi skulle have banket det gamle gulv op og lagt ny gulvvarme.

Vi flyttede i sommerhus imens arbejdet stod på, da alt det gamle beton skulle bankes op, lægges isoleringslag, støbes overpå og lagt gulvvarme ud på armeringsnet.

Vi fik banket gulvet op over nogen dage, isoleret lagt det første lag armeringsjern ned og støbte over. Derefter var det tid til en nyt lag armeringsnet, hvorpå gulvvarmeslanger skulle monteres fast på.

Vi brugte hhv. 10 og 12mm armeringsjern til at styrke betonen, men det var ingen let sag at skære med vinkelsliber, så vi fandt en Proyecsa 12L armeringsklipper på luft os Watter, som lynhurtigt klarede klipning af armeringsnettet og den kunne tilsluttes min egen kompressor i værkstedet.

Vi fik derfor hurtigt tilpasset armeringen og var klar til at montere varmeslanger ovenpå.

Hos Watter fandt vi desuden også en Surspider bindemaskine, til at montere varmeslangerne fast til armeringsnettet og til en billig pris.

Bindemaskinen er vidst oprindeligt til at binde armeringsjern sammen med, men her valgte vi at bruge samme løsning til slangerne, da det var let og enkelt med et tryk på bindemaskinen, så den lavede en fin binding hver gang. Bindemaskinen kunne justeres alt efter hvor hårdt den skulle spænde, så vi satte den lidt ned i styrke og så gik det ellers hurtigt med montagen.

Da den del var klaret, fik vi beton ovenpå og et lag flydspartel til at nivelere det sidste, så gulvet blev helt lige.

Vi fik et nyt flot trægulv ovenpå, nu med god varme i gulvet samt fjernet vores gamle radiatorer.

Skriv et svar