Hus & have

Møbler til stuen: hvordan man vælger, hvordan man arrangerer

Rummet, der stolt bærer navnet på stuen, er beregnet til at fungere som omdrejningspunkt for en lejlighed eller et landsted, en højborg for hjemmets komfort og et rum, hvor hele familien samles, når de er trætte af daglige gøremål. Før du fortsætter med reparation og køb af stuemøbler, er det nødvendigt at omhyggeligt og grundigt udarbejde alle detaljer.

Formålet med stuen

Du bør altid begynde at designe fra slutningen. Uanset hvor mærkeligt det lyder! Du skal forestille dig slutresultatet, før du vælger efterbehandlingsmaterialer, tekstiler, møbler og indretning, og (vigtigst af alt!) i betragtning af placeringen af stikkontakter og belysning.

Kom sammen og tal om, hvordan du vil have stuen til at se ud til sidst. Vær forberedt på uenigheder og skænderier, fordi de er det, der føder sandheden, den gyldne betydning, der vil tilfredsstille alle familiemedlemmer. Eller du kan bare besøge https://beton-spisebord.dk/ og bestille uden engang at forlade dit hjem.

Overvej, hvordan du er vant til eller gerne vil tilbringe din fritid derhjemme, og hvad der er tættest på dig: stille, fredelige aftener tilbragt med en interessant bog, en spændende film og et glas vin eller muntre støjende møder med dine elskede venner?

Farveskema til stuen

Hvis du ikke ved, hvordan du vælger farven på stuen møbler og farven på selve stuen, vil vi forsøge at dække dette emne så grundigt som muligt!

Vælg en eller højst to primære farver. Som en tredje mulighed skal du gå med hvid, sort, grå eller beige. De er neutrale, gør ikke opmærksom på sig selv og tjener som en fremragende baggrund for hovedfarverne, næsten som en bakke. Se nærmere på naturlige farver, da de altid er smukke.

For ikke at nævne den afgørende proportionalitetsregel. Det vil sige, når man indretter en lille stue, er det bedst at undgå store garderobeskabe, sofaer og lænestole. Og hvis du ikke kan undvære dem, er det bedre at tage dem dybt ind i rummet, væk fra vinduer og døre. Under alle omstændigheder er det bedre at bruge et rundt marmor spisebord for at få et mere luksuriøst værelse.

Arrangement af møbler

Uanset hvilken funktion der dominerer i dit tilfælde, er stuen primært et sted at slappe af, hvilket påvirker stemningen og atmosfæren i netop dette rum; For at udstyre et stilfuldt rum skal du derfor nærme dig opgaven med at vælge møbler med forsigtighed. Det vigtigste er at skabe et miljø, der til enhver tid er befordrende for afslapning.

Som med design er det første skridt at få det ned på papir. Når alt kommer til alt er det meget lettere at sætte møbler i stuen på papir eller i et program end at flytte sofaen rundt i rummet, efter at alt arbejdet er udført.

Hvis du placerer en væg eller et stativ ved siden af døren, skal du kontrollere, om det vil støde ind i dem.

Du kan zonere rummet med skab og polstrede møbler, hvilket er særligt vigtigt i kombinerede rum, såsom et køkken-stue, hvor det kan være svært at arrangere sofaer, hylder og skabe. Hvis du satser på rumzonering, skal du overveje, hvor kunstige lyskilder vil blive placeret, og hvordan naturligt lys vil blive fordelt.

Skriv et svar