Nyheder

5 gode råd til at øge dine medarbejderes arbejdsglæde

Hvis du ikke allerede vidste det, kan jeg fortælle dig, at arbejdsglæde og produktivitet hænger unægtelig sammen. Det betyder, at dine medarbejderes velbefindende faktisk er decideret afgørende for din virksomheds succes.

Vi har derfor her samlet 5 gode råd til, hvordan du som leder kan øge dine medarbejderes arbejdsglæde og sikre maksimal produktivitet i din virksomhed.

Ros dine medarbejdere

Alle kan rose alle, men der er intet, der betyder mere end ros fra chefen. Ros og anerkendelse er opmuntrende og giver positive følelser – og det skaber både arbejdsglæde, selvtillid og dermed også motivation og produktivitet. Det er derfor vigtigt at du som leder/chef husker at rose dine medarbejdere for et godt stykke arbejde – og vær gerne konkret. Det er såvel den mundtlige ros, men også andre former for anerkendelse, der fungerer godt. Det kan f.eks. være fødselsdagsgaver, jubilæumsgaver samt firma julegaver.

Giv ansvar og frihed

Det er faktisk de ledere, der stoler på deres medarbejdere og giver dem ansvar og frihed, der har de gladeste medarbejdere. Det viser nemlig dine medarbejdere, at de er en vigtig brik i virksomhedens udvikling og har indflydelse på resultaterne. Så lad være med at være en helikopterchef og lad medarbejderne få ansvaret, og så vil du hurtigt opdage, at medarbejderne føler sig mere værdsatte – og det viser sig i deres produktivitet.

Lyt til dine medarbejdere

Det er simpelthen intet værre end en chef, der ikke lytter og altid tror at han ved bedst. Hvis du vil være en god chef og skabe arbejdsglæde, er det altså vigtigt, at du kommunikerer åbent og lytter til dine medarbejderes ideer. Dine medarbejdere vil så føle sig mere som en del af udviklingen og det skaber motivation.

Hjælp dine medarbejdere

Som chef er det ikke din opgave at dumpe alle opgaver på dine medarbejdere. Der er en grænse for, hvor meget man kan nå i løbet af en dag, uge og måned – og hvis du er urealistisk omkring det, er du med til at demotivere og stresse dine medarbejdere. Når der er travlt, er det derfor en god idé som leder at være samarbejdsvillig og hjælpe til, når der er behov for det. Det skaber mere tillid til ledelsen, og det skaber øget produktivitet.

Fejr jeres succeser

Hvis du gerne vil have at dine medarbejdere yder deres bedste, så bør du også vise dem, at deres indsats rent faktisk gør en forskel og skaber resultater. Det kan du gøre ved at fejre de små sejre og succeser, der opstår i hverdagen. Det kan være med f.eks. en god frokost, kage eller en fælles oplevelse. Det kommer selvfølgelig an på, hvad du tænker dine medarbejdere vil nyde.

Skriv et svar