Nyheder

Meget alenetid er gødning for de dygtigste musikere

De siger, at man skal beskæftige sig med noget i 4000 timer for at blive god til det. Når det gælder det kreative erhverv at være musiker, er denne udtalelse helt sand. Det kræver fordybning, og ikke mindst en masse eksperimentering, at lære det rytmiske, det tekniske, og det unikt definerende.

Når man ser på de musikere der er blevet verdenskendte for deres kunst, kan det udadtil se ud til, at de lever et liv fuldt af fest, sjov og ballade. De har det garanteret også sjovt. Ingen tvivl om det. Men dét vi andre ”normale” mennesker ikke ser, er de utallige lange nætter i studiet og øvelokalet.

Det har en stor pris at slå igennem som musiker. Er du villig til at betale?

Hvis du virkeligt vil slå igennem som musiker, kræver det hårdt arbejde. På tidspunkter hvor dine venner og bekendte er ude at more sig. Det er med at være viljestærk, når det gælder din kunst. Jo mere du siger ”nej” til sociale arrangementer, og ”ja” til fordybning i musikkens univers, jo tættere rykker du dig hele tiden på dit mål og din drøm: at stå på scenen som en anerkendt musiker.

En vigtig del af processen, er at indvillige dine nærmeste i, at du går i gang med en længerevarende periode, hvor de kommer til at se en del mindre til dig. Mange vil nok ikke helt forstå det, men dem der virkelig betyder noget, og holder af dig, vil helt sikkert give dig den plads du har behov for.

Derefter er der, sådan set, ikke andet at gøre end at komme i gang. Vil du producere musik, skal du have investeret i noget musikudstyr som f.eks. en kompetent computer, et usb lydkort og et midi keyboard. Du skal også bruge noget musiksoftware. Det kunne f.eks. være Cubase eller FL Studio.

Hvis din passion ikke er at lave musikken selv, men hellere sammensætte og afspille eksisterende musik, er det DJ-vejen du skal følge. Det kræver at du råder over det helt rette dj udstyr. Vi har fundet en rigtig god dj pult test, hvor du kan finde svar på hvilken pult der passer bedst til dig.

Én ting er at opnå et højt musikalsk niveau. En anden ting er at vedligeholde det

Du fristes måske til at tro at du er hvor du skal være, når du først har løbet de 4000 timer igennem i studiet eller bag pulten. Der er ikke noget mere forkert. Kunsten at skabe noget er en proces der hele tiden skal være i udvikling. Står du stille, bliver du overhalet.

Så selvom du opnår at blive kendt og berømt for det du laver, vil folk altid vente med længsel på ”det næste store hit” eller ”den næste fede dj session i klubben”. Laver du noget som dit publikum har hørt før, går der ikke længe før du spiller for et tomt festlokale eller døve ører i radioen.

Så vil du være musiker, er det en langsigtet investering. Med livet som indsats. Der er helt sikkert kæmpe gevinst – både personlig og økonomisk – ved at være noget ved musikken. Spørgsmålet er bare om du tør satse. Satse alt din tid og energi. Konstant. Resten af din karriere.

Vi håber ikke denne korte artikel har afskrækket dig. Jagt endelig din drøm. Skulle du finde ud af, at dét at være professionel musiker ikke er noget for dig, har du højst sandsynligt en hobby for livet.

Skriv et svar