Nyheder

Top 5 medicinske tidsskrifter i verden

Top 5 medicinske tidsskrifter i verden

Du får her et overblik over de fem medicinske tidsskrifter, der er bland de mest respekterede i verden. Er du læge eller blot interesseret i verdens folkesundhed skal du kende dem!

1. New England Journal of Medicine

NEJM er et højt respekteret medicinsk tidsskrift, som er meget selektivt i forhold til de artikler, det vælger at offentliggøre. Ud af de tusindvis af indsendelser, som det modtager hvert år, er det kun 5 %, der bliver accepteret.

Læs også: Professionel og dedikeret misbrugsbehandling

2. JAMA Internal Medicine

JAMA Network’s tidsskrift JAMA Internal Medicine er helliget artikler om almen medicin. Alle artikler i tidsskriftet er peer-reviewed og gennemgår en streng redaktionel proces. Tidsskriftets websted besøges af millioner af mennesker hvert år, og dets artikler er blevet downloadet og set millioner af gange. Mange af tidsskriftets artikler har haft en betydelig indvirkning på den medicinske verden og har bidraget til at forbedre den lægefaglige praksis.

3. The Lancet

The Lancet er et meget respekteret medicinsk tidsskrift, der udgives af Elsevier. Dets artikler gennemgår en streng evalueringsproces, før de accepteres til offentliggørelse.

4. The Journal of the American Medical Association (JAMA)

JAMA-netværket udgiver tidsskrifter af høj kvalitet, der er vidt udbredt i hele det medicinske miljø. Alle forskningsartikler, der offentliggøres, er “peer-reviewed” og strengt gennemgået for kvalitet og praktisk anvendelighed. Der er ingen begrænsninger på de emner, der kan behandles, men alle artikler skal være til gavn for praktikere inden for medicin. Almindelige fokusområder omfatter eksempelvis kardiologi, pædiatri, psykiatri, neurologi og plastikkirurgi.

5. British Medical Journal (BMJ)

The BMJ er et gammelt medicinsk tidsskrift, der går helt tilbage til 1840. Det hed oprindeligt Provincial Medical and Surgical Journal, og det har været førende inden for offentliggørelse af banebrydende forskning inden for lægevidenskab. Tidsskriftets mål er at give uddannelsesmæssige oplysninger om sundhed og at samle fagfolk inden for sundhedssektoren for at fremme bedre medicinsk praksis i hele verden. Mange af de artikler, der er offentliggjort i tidsskriftet, har haft en stor indflydelse på den medicinske videnskab, f.eks. artikler om misbrug og afhængighed.

Skriv et svar