Nyheder

Mærkedage i løbet af året

Der er mange forskellige mærkedage i løbet af året. Faktisk kan man nærmest finde flere hver eneste måned, hvis man sætter sig for det. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor meget nogle mærkedage betyder for nogen i forhold til andre. Der er dog nogle, der typisk er fælles for alle.

De mærkedage hvor vi markerer en vigtig og betydningsfuld overgang

Et eksempel på en vigtig mærkedag for unge mennesker er den dag, hvor de bliver studenter. Det er her, hvor de afslutter et langt kapitel i deres liv, og står over for at skulle påbegynde en helt ny og spændende rejse mod videre uddannelse og voksenlivet. Studenterhue er en fysisk ting, der netop er med til at markere dette, hvor den studerende får en studenterhue på hovedet ved den sidst afsluttede eksamen.

Andre mærkedage, der kan nævnes, at de dage, hvor vi netop oplever overgange i livet. Det kan være, når vi bliver myndige og må få kørekort og bil. Det kan også være ved fødselsdage eller når vi bliver gift.

De mærkedage der er fast i vores samfund

Så er der alle den slags mærkedage, som blot er en del af det samfund, vi lever i. Det er bygget på traditioner, og derfor er der på den måde en del mærkedage, der blot følger med. Et eksempel er påskedagene og juledagene. Ved disse er der en del helligdage, og det er med udgangspunkt i den kristne tro, som vores samfund bygger på. Der er også en mærkedage som Grundlovs Dag, hvor vores udgangspunkt for landets love og regler udspringer. Det er altså ligeledes en vigtig mærkedag, der markerer betydningsfulde ting i vores fælles samfund, og derfor er de også fælles for os alle. Du kan finde mange flere ved at søge åbent efter mærkedage i løbet af året.

Skriv et svar