Hus & have

Kunstplakater til stuen

Kunsten at vælge de helt rigtige plakater til stuen er ikke så ligetil, som man skulle tro. Der er flere vigtige overvejelser, som man bør gøre sig, inden man går i gang med at søge efter selve plakaterne.

Hvilken væg skal plakaten eller plakaterne placeres på? Hvis man har store vægge, som skal brydes, så er en af de vigtigste overvejelser størrelsen på plakaten og rammen. Har man store hvide vægge eller skal dække en stor væg ved sofaen, så bør man vælge større plakater. Typisk kunne det være 50×70 eller 70×100, som er gængse formater.

Hvordan er den øvrige indretning? Bor man minimalistisk eller har man mange ting i stuen? Er man til farvede vægge eller er man mere til hvid rene vægge? Hvis man er typen der elsker et farverigt hjem med malede vægge, masser af nips og loppefund, så skal man overveje hvad man vil opnå med de plakater man køber. Der kan nemlig nemt komme til at forsvinde blandt alle de øvrige ting i hjemmet og derved ikke komme til sin ret.

Bor man derimod minimalistisk med færre farver og færre ting, så kan kunstplakater med farverige motiver være en fantastisk måde at frembringe et personligt, farverige udtryk, som skaber liv til stuen.

Et oplagt bud kunne være William Morris kunstplakater. William Morris var en anerkendt kunsthåndværker, som var én af grundlæggerne af Arts & Craft bevægelsen i 1800-tallet. Med serien af William Morris kunstplakater hyldes William Morris’s flotte motiver og mønstre, og bringer forsat liv til moderne hjem og stuer langt ind i dette århundrede.

Søger du inspiration til indretning af dit hjem og kunstplakater til stuen, så håber vi at denne artikel har hjulpet dig til at finde de næste kunstplakater, som skal bidrage til at skabe stemning i dit hjem.

Hvis du vil se mere på William Morris og hans motiver, som anbefalet her i artiklen, så kan du se et udvalg her: William Morris kunstplakater.

Skriv et svar