Hus & have

Køb og salg af hundehvalpe

https://hvalpeportalen.dk er det nu mulig at købe eller sælge hundehvalpe. Som sælger vil det nu være gratis at oprette en annonce uanset hvalpe race. Som køber af hvalpe giver godt råd med til hvilken race, man som køber skal vælge. Køb af en hundehvalp må ikke være et impulskøb, da man finder et nyt medlem af familien, der skal passes og plejes de næste mange år.

Der findes mange forskellige hunderacer og de har alle forskellige karakteristika, som gør at man næste kan finde en hunderace der passer til enhver familie der ønsker et nyt ”familiemedlem”.  

Når man har besluttet sig for hvilken race der passer til ens familie og behov, så skal hvalpen vælges. Men det er ikke altid at man selv kan vælge hvilken. Derfor vil man som køber af en ny hvalp ikke altid kunne vælge den hvalp man ønsker når man endelig komme på besøg hos opdrætteren. Opdrætteren vil mange gange tage imod en ”ansøgning”, hvor køber beskriver sig selv og hvordan familien fungere mm.  Derfra vil opdrætteren se om køber er ”kvalificeret” til at købe en hvalp og dernæst hvilken hvalp der vil passe bedst til køber.

Som køber skal man også gøre sig klar inden den lille ny hvalp modtages. Der er flere ting der skal være på plads inden den lille ny kommer med hjem.

  1. Halsbånd/sele
  2. Snor
  3. Hundeposer
  4. Legetøj
  5. Hvalpemad
  6. Indhegning af have
  7. Sikring af hjemmet

 

Hvalpe skal også ud og går tur og derfor er det vigtigt med at halsbånd/sele og en snor så man kan komme afsted, samt hundeposer til at få samlet op.

Hvalpe er meget legesyge når de ikke sover, og det er derfor en god ting med legetøj som hunden hurtigt finder ud af er dens egen. Ang. Hvalpemad er det en god ide at tale med opdrætter om dette så man starter med at bruge den samme mad, da et pludselig skift vil medføre dårlig mave hos den lille hvalp.

Hjemmet skal måske sikres så hvalpen ikke kan komme til at bide i ting der ikke må bides i og hvis der er en have så skal denne måske hegnes ind, så hunden ikke løber frit.

Skriv et svar