Nyheder

Håndtering af depression med hjælp fra psykolog på Østerbro

Depression er ikke noget, som du bare let selv kan komme ud af. Derfor er det vigtigt, at du inden al for lang tid får hjælp fra en fagperson som fx en psykolog. Der er dog også ting, som du selv kan gøre for at hjælpe dine bedring på vej.

Hvorfor er det så svært at håndtere depression?

Depression tager din energi, dit håb og drive, hvilket gør det vanskeligt at tage de skridt, der kan hjælper dig med at få det bedre. Det kan ligefrem være udmattende at tænke i på de ting, du skal gøre for at få det bedre. Det kan virke umuligt at skulle komme ud at træne eller tilbringe tid sammen med venner.

Det kan blive en ond cirkel: de ting, der egentlig er bedst for dig, er sværest at få gjort.

Og stadigvæk har du mere kontrol, end du måske umiddelbart går rundt og tror. Og ved at fokusere på den smule energi, som du har, kan du muligvis få taget de første små skridt i den rigtige retning ud af depressionen. Det kan være at komme ud på en gåtur hver dag. Det kan være blot at skrive en sms til en ven eller en i din familie. Eller få skrevet en mail til en psykolog for at høre nærmere, hvis det at ringe virker for uoverskueligt.

Det sværeste er altid at komme i gang. Men du vil kunne mærke, at det at gøre små ting, som kan give dig lidt glæde, allerede kan være med til at give dig lidt mere opmuntring og energi. Dit humør kan blive mere opløftet ved at være i kontakt med en rigtig god ven, også hvis det bare er en kort stund.

Find en dygtig psykolog på Østerbro i København

Selvom depression kan virke som en lidelse, som du bare har, så er depressionen opretholdt af mønstre af, hvordan du har lært at skulle behandle dig selv i svære situation – om det så drejer sig om tanke- eller handlemønstre.

Det er ikke let at komme til bunds i de mønstre og få brudt med dem. Derfor kan det være nyttigt for dig at få taget kontakt til en dygtig psykolog på Østerbro i København allerede i dag.

Skriv et svar