Erhverv

Guide: sådan kan du gøre karriere inden for osteopati

Sponsoreret indlæg

Du har med garanti hørt lidt om den helhedsorienterede behandlingsform kaldet osteopati.

Denne manuelle behandlingsform er blevet særlig populær på de effektive og langvarige resultater, den kan bidrage med, til en stor og forskelligartet gruppe af smerter og gener, man kan opleve i kroppen.

Man finder i øjeblikket osteopatiske klinikker rundt omkring i hele landet, og for nogle af disse klinikker vil der være fysioterapeutiske behandlere tilknyttet, der er i gang med deres deltidsuddannelse i osteopati for på sigt at gøre karriere som osteopat.

Hvordan dette foregår, samt hvorledes man kan tilgå en osteopatisk uddannelse, kan du læse mere om i følgende skriv, hvor vi retter fokus på denne populære og effektive behandlingsform.

Uddannelse i de osteopatiske grundprincipper

For at kunne gøre karriere som osteopat giver det sig selv, at man nødt til at tage en uddannelse for at kunne blive autoriseret behandler indenfor de osteopatiske principper.

For at man kan tage en sådan uddannelse, er man dog nødt til i første omgang at have en uddannelsesmæssig og faglig baggrund som enten fysioterapeut, kiropraktor eller læge.

På denne måde kan den fireårige osteopatiske deltidsuddannelse kombineres med arbejde i en praksis, hvor uddannelsens teknikker og principper løbende kan praktiseres og bidrage til fagligheden.

Efter veloverstået uddannelse vil man som behandler kunne søge om at blive autoriseret osteopat og således udnytte sin faglige viden og potentiale til fulde.

En karriere som osteopat med fokus på udvikling

Som autoriseret osteopat vil du kunne ansættes som behandler i en allerede eksisterende praksis med de forskelligartede opgaver, dette omfatter.

Det kan også munde ud i en stilling, der indebærer undervisning af osteopatiske principper og teknikker ved kurser og workshops, rekruttering af samarbejdspartnere samt ledelse af teams, der står for behandling af konkrete problemstillinger.

Der er på denne måde mange muligheder som osteopatisk behandler, og det indebærer således ikke udelukkende behandling af høj kvalitet af patienter. Det vil også kunne indebære ledende, rekrutterende eller undervisende opgaver.

Under alle omstændigheder er det et felt, hvor man hele tiden udvikler sig og kan lære en masse af både kollegaer såvel som de kurser og workshops, der med jævne mellemrum bliver tilbudt.

Er man således indstillet på at være en del af et fagligt miljø, hvor udvikling og samarbejde på tværs af behandlingsområder er i højsædet, vil en karriere inden for osteopati bestemt være et godt bud på et arbejdsområde, der hele tiden holder dig ajour på din egen viden.

Behov for flere osteopater i fremtiden

Osteopati er en behandlingsform, der stadig oplever stigende popularitet, og man kan dermed forvente, at der vil være behov for endnu flere osteopater fremadrettet.

Som helhedsorienteret behandling har det for mange patienter betydet en dagligdag uden smerter og gener, og hvor den rådgivning man kan give med som osteopat er guld værd.

Slutteligt er det menneskelige aspekt lige så vigtigt som det faglige, og det er tydeligt, at samspillet mellem disse er afgørende for en så effektfuld behandling som muligt.

Der er i løbet af de seneste år åbnet mange behandlingsklinikker op, og der er således mulighed for at gøre karriere som osteopat i hele landet.