Hus & have

Gode råd til køb af bordlampe

Hvis du er i markedet efter en ny bordlampe, så bør du læse med her i artiklen. Selvom en bordlampe for nogle mennesker kan være en nem beslutning, så kræver det for andre lige et par ekstra overvejelser. Hvis du er en del af sidstnævnte gruppe, så vil du her kunne læse et par OBS-punkter, som du skal kende til hvis du leder efter en ny bordlampe. 

Bordlamper kommer i et hav af forskellige størrelser, former og materialer. Alle de populære brands på markedet har deres eget bud på, hvordan en bordlampe skal tage sig ud – hvilket bestemt er en god ting. På denne måde er der nemlig altid en bordlampe som passer til din stil – hvad enten du kører en stram nordisk indretningsstil eller en mere boheme afslappet stil. Fælles for følgende råd er dog, at de kan bruges ligegyldigt hvilken indretningsstil du har i hjemmet. Hvis du ikke har brug for råd og er klar til at shoppe med det samme, så kan du hoppe ind på følgende webadresse og begynde din rejse:

https://trendyfour.dk/bordlampe/

 

Størrelsen på bordlampen

Selve størrelsen på bordlampe er meget vigtig at kende, da du ellers ender med at ende op med en bordlampe som er for stor til der, hvor du oprindeligt havde planlagt den skulle stå. Højden og især diameteren på lampen er vigtigt mål at kende, husk derfor at tjekke op på disse og mål efter i hjemmet, der hvor du har planlagt bordlampen skal stå. En bordlampe bør ikke være særlig dominerende i hjemmet, men bør i højere grad indgå som en helt naturlig del af indretningen.

 

Materialet

Bordlamper kommer i mange forskelliger typer – både eksperimenternde lamper og klassiske bordlamper. Du bør overveje hvilket materiale din bordlampe skal være i, da du kan få en bordlampe i næsten al slags materiale. Går du ikke særlig meget op i materialet, kan du eksempelvis blot købe en lampe i plast, da disse som regel kan fås billigere. Betyder materialet derimod noget  for dig, så bør du finde ud af hvilket materialet som vil passe hjemme hos dig. Skal det være en bordlampe lavet i marmor, i beton, i egetræ eller måske et helt andet materiale?

 

Lampeskærmen

De fleste klassiske lampeskærme bruger en lampeskærm. Lampeskærme kommer imidlertid i hundredvis af forskellige designs, hvor udtrykket og farven kan variere markant, alt efter hvilken type du vælger. Der er kæmpe forskel på looket om du vælger en plisseret lampeskærm i papir eller en sandfarvet lampeskærm i stof. Tænk gerne ind hvilke øvrige materialer du bruger i indretningen, så kan du evt. matche skærmen med møblerne i rummet.

 

Funktionalitet

Når vi snakker om funktionalitet, så taler vi om de forskellige egenskaber bordlampe har. Dette punkt er kun nødvendigt at overveje, hvis du har nogle konkrete ting som du ønsker at bordlampen skal kunne. Ønsker du eksempelvis at læse i nærheden af bordlampen, ville det være oplagt at købe en bordlampe, hvor du kan retningsbestemme lyset. Skal bordlampen bruges både i halv- og helmærke stunder, så ville det være oplagt at få en bordlampe, hvor du kan justere lysstyrken.

Skriv et svar