Hus & have

Fåborg stolen – ombetrækning

Har du en gammel stol, som du elsker, men som er begyndt at se lidt forældet ud? Eller måske er du lige flyttet ind i et nyt sted og har brug for nogle nye møbler. Uanset årsagen kan det være en god måde at ombetrække en stol på for at give den et nyt look uden at bruge for mange penge. I dette blogindlæg vil vi gå dig igennem processen med at ompolstre en stol. Vi giver dig tips om, hvordan du vælger det rigtige stof, hvordan du måler din stol, og hvordan du foretager de nødvendige udskæringer. Så hvis du er klar til at give din gamle stol nyt liv, så læs videre. ombetrækning af Fåborg stolen er en speciel operation, du sikkert ikke tør at kaste dig ud i. Du kan følge denne fremgangsmåde herunder, så du forbereder dig bedst på at få hjælp til ombetrækning. Klik ind på egedalpolstring.dk for at få mere hjælp.

Det første skridt i forbindelse med ompolstring af din stol er at finde det rigtige stof til den. Du kan bruge alle typer stof, du kan lide, men der er nogle ting, du skal overveje, før du træffer den endelige beslutning. Hvis du f.eks. skal bruge stolen på et kontor eller et sted, hvor folk ofte sidder på den, skal du bruge noget holdbart og pletbestandigt stof, så spild ikke ødelægger udseendet af din nye polstring. Hvis den bare skal opbevares eller bruges som dekoration i huset, så vælg det materiale, der føles bedst mod huden, når den berøres med hånden med handsker på, da der ikke vil være så meget slid på disse stoffer.

Når du har valgt det perfekte stof, er det tid til at måle din stol. Det er vigtigt, fordi du skal sikre dig, at det stof, du køber, er stort nok til at dække alle de overflader, der skal polstres. For at gøre dette skal du blot måle højden, bredden og dybden af hver del af stolen, der skal betrækkes med stof. Læg disse mål sammen, og gang derefter med to (for at tage højde for begge sider af hver overflade). Dette giver dig den samlede mængde stof, du skal bruge. Nu er det tid til at begynde at klippe! Det første, du skal gøre, er at klippe et stykke stof, der er stort nok til at dække sædehynden. Start med at måle bredden og længden af puden, og læg derefter to tommer ekstra til begge mål. Det giver dig nok stof til at vikle dig rundt om puden og fastgøre den med et par sting. Når sædehynden er dækket, skal du gå videre til stoleryggen. Mål højden og bredden af rygpanelet, og læg derefter seks tommer ekstra til hver måling. På den måde får du nok stof til at dække hele panelet med en lille smule tilbage til at fastgøre det på plads.

Skriv et svar