Hus & have

Få inspiration til bedre søvn

Mangler du inspiration til bedre søvn? Det kan du få her, for vi svarer på, hvor mange timer du egentlig skal sove. Selvfølgelig baserer vi det på din alder, for ikke alle aldersgrupper og mennesker har brug for lige meget søvn. Generelt falder dit behov for søvn, jo ældre du bliver. 

Babyer har brug for mest søvn

Når du er mellem 0 til 2 år, har du brug for 11 til 17 timers søvn. Det er ekstremt meget. Derimod har voksne mennesker over 18 år kun behov for 7 til 9 timers søvn. Det er en markant forskel, der er på børn og voksne. 

Søvn bliver dig ikke mindre vigtigt, som du bliver ældre af den grund. Du skal bare have den rette mængde af søvn. Søvn gør, at du er klar til alt det, som verden byder dig den følgende dag. Samtidig kan den rette mængde søvn også forbedre dit helbred markant.

Hvad er konsekvenserne af for lidt eller for meget søvn?

Når du sover for lidt, svækker det dit immunforsvar. Du vil opleve, at du har sværere ved at koncentrere dig. Måske har du lyst til sukker og usund mad. Det værste ved ikke at få for meget søvn er dog, at det øger dine chancer for at ende med enten en depression eller stress. I værre tilfælde kan for lidt søvn medføre hjernesygdomme. Pas på dig selv og få sovet nok!

Sover du derimod for meget, kan du også gå en dag i møde, hvor du er både groggy og træt. Du kan måske endda ende med at få et slagtilfælde eller ende med at blive overvægtig. Alt i alt øger for meget søvn dine chancer for at dø for tidligt. 

Husk at få den rette mængde søvn

Det er forskelligt fra person til person præcis hvor meget søvn, der er brug for. Fælles for alle er dog, at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du sover for lidt eller for meget igennem en længere periode. Pas på dig selv, og find grundene til, at du enten sover for meget eller for lidt. 

Skriv et svar