Hus & have

Er du stresset? Få målt dit kortisol niveau og få styr på din stress

Når du er stresset stiger dit stresshormon kortisol, for at hjælpe dig med at håndtere den pressede situation du står i. Det er binyrerne der producerer stresshormonet kortisol, som sendes ud i blodet, og gør din krop klar til at tackle de udfordringer du står overfor: om det er en akut fare, en jobsamtale, en eksamen, et vigtigt møde eller at skulle løbe efter bussen er et fedt, det udløser alt sammen ekstra kortisol som giver dig et energiboost og giver dig ekstra fokus på den korte bane.

Desværre er kortisol også et nedbrydende hormon, det tærer på kroppen hvis kortisol niveauet er højt for længe. Det er derfor stress er så skadeligt og nedbrydende for kroppen og hjernen.

Er du stresset?

Hvis du føler dig stresset eller er i tvivl om du har stress, kan du med fordel få målt dit kortisol niveau. Det foregår ved en simpel spyttest, som analyserer mængden af kortisol i dit spyt.

Denne stresstest kan du bl.a. få lavet hos en NHT hormonterapeut. Du kan enten få lavet en test af kortisol alene, eller du kan få lavet en udførlig hormon test, hvor følgende hormoner måler:

  • Kortisol
  • DHEA
  • Testosteron
  • Østadiol
  • Østriol
  • Progesteron

Hvad kan du bruge en hormontest til?

En hormontest giver dig et nøjagtigt billede af, hvordan forskellige hormoners niveauer ligger, og hvordan deres indbyrdes forhold er. Du får med andre ord en nøjagtig måling af eventuelle hormonelle ubalancer, og dermed ved du præcist hvor du skal sætte ind, for at forsøge at genoprette de hormonelle ubalancer.

Mange hormonelle ubalancer kan heldigvis genoprettes gennem den rette kost, kosttilskud, stresshåndtering samt udrensning af fremmedøstrogener. Jo før du får hjælp jo bedre. Hvis du har døjet med hormonelle ubalancer i lang tid, tager det selvfølgelig også længere tid at genoprette den fine hormonbalance igen. En NHT vejleder/hormonterapeut kan hjælpe dig med at genoprette din hormonbalance og give dig større overskud og livskvalitet.

Skriv et svar