Hus & have

Den mest populære spisebordsstol fra FDB Møbler

FDB er en kulturinstituion når det kommer til dansk møbeldesign. Der er tale om klassiske danske møbler, designet i dansk designs guldalder. Historien om FDB Møbler starter i 1942 hvor tegnestuen blev stiftet, med ingen ringere end Børge Mogensen som chef. Missionen var klar – der skulle designes smukke, funktionelle møbler – ikke kun til dem som havde mange penge, men til den almene dansker. Man gik imod datidens meget store og ukomfortable møbler og fokuserede i stedet på det enkle og lette håndværk.

FDB har mange klassiske spisebordsstole i deres sortiment. Alle spisebordsstolene er nogle som passer ind i det moderne hjem, og ofte kan stolene fås i en lang række forskellige udgaver, hvor træsort, polstring mv. selv kan vælges. Vi har i denne artikel valg at fremhæve den flotte FDB J46 stol. Ved at følge linket kan du se alle varianter af stolen og ellers kan du læse mere om de mest populære varianter af stolen her i artiklen.

 

FDB Møblers J46 stol i sort

Der er ingen tvivl om at J46 er den største succes i FDB’s historie. FDB J46 stolen har i den grad været med til at cementere FDB’s popularitet, på tværs af flere generationer. Rigtig mange danskere kan huske J46 fra deres barndom, og netop af denne grund, så er den igen blevet aktuel med FDBs relancering af de populære FDB møbler. J46 stolen blev designet af Poul Volther i 1956. Stolen er speciel, da den er utrolig let i sit udtryk. 

Der er ikke nogen tvivl om at J46 i sort klart er den mest populære J46 stol. Den sorte farve er en klassisker og det praktiske valg. Den sorte farve vil nemlig passe ind i alle hjem – uanset hvilke farver og hvilken type indretning du har. Netop pga. stolens lette udtryk, så vil stolen ikke føles “tung” selvom den vælges i sort. Derudover så er det muligt at tilkøbe en pude – enten i stof eller læder – og denne kan med fordel vælges i en anden farve end sort, så man bryder farven og matcher den med eksempelvis grå eller brun.

 

J46 i rent træ

Der er ikke noget som er meget pænere end rent træ – og netop dette – er også en mulighed når du skal købe din J46. Det rene træ er utrolig populært når det kommer til indretningen, det eneste du skal tage højde for er hvilken sort, som du vælger at købe den i. Hvis du eksempelvis er typen som bruger meget egetræ i din indretning, så vil det være oplagt at matche J46 stolen i egetræ. Ligeledes hvis du bruger meget bøgetræ, så vil det være oplagt at matche denne træsort når det kommer til spisebordsstolen.

De to nævnte træsorter er netop de udgaver J46 kan købes i. Det skal nævnes at modellen i egetræ er lidt dyrere end den i bøgetræ. Begge udgaver er meget populære og vil helt sikkert give noget varme og charme til din indretning. Det er desværre ikke muligt at få modellerne med specielle oliebehandlinger, da de kan fås i én udgave hver.

 

Prøv en flot farve

Er du typen som synes at sort og grå bliver for kedeligt i indretning, så kunne det måske være en oplagt ide at prøve en J46 stol i en ny farve. J46 kommer i et hav af forskellige farver, som alle er meget populære. En god ide er eksempelvis at tænke i komplementærfarver dvs. farver som passer godt med hinanden. Hvis du har en bestemt farve på væggen eller i køkkenet, så kan du købe en J46 stol som matcher godt med denne. 

En helt anden mulighed, hvis du virkelig ønsker at skille dig ud er, at køre J46 i blandede farver. Det er rent faktisk meget udbredt og kan lade sig gøre, fordi stolen er meget let i sit udtryk. Du kan eksempelvis matche en grøn, rød, grå og hvid stol med hianden. At matche de forskellige farver giver et helt unikt udtryk og kan i den grad hjælpe med at give noget liv til hjemmet. 

Skriv et svar