Hus & have

Chek dette før du køber et våbenskab

At gå på jagt er en aktivitet, som har været en del af menneskets kultur i årtusinder, og den er stadig meget udbredt i mange dele af verden. Der er mange grunde til, at folk vælger at gå på jagt, lige fra at få en god oplevelse i naturen til at skaffe føde til sig selv og sin familie. Uanset hvad der driver en til at gå på jagt, er det vigtigt at have et godt våbenskab til sit jagtgevær.

Et godt våbenskab er ikke kun en praktisk ting at have, når man går på jagt, men det er også en sikkerhedsforanstaltning. Det er vigtigt at have et sikkert og ordentligt sted at opbevare sit jagtgevær, så det ikke kan komme i de forkerte hænder eller blive udsat for skade. Et våbenskab bør være låst, og det bør være placeret et sted, hvor det ikke kan nås af børn eller andre, som ikke har tilladelse til at røre ved det.
Samtidigt er det også lovpligtigt at have et våbenskab til sine våben. Tidligere skulle skabene være Skafor-blå godkendte, men for nogle år siden kom der nye regler, ph dem skal du være opmærksom på når du investere i et våbenskab. Du skal isært være opmærksom hvis du køber et brugt våbenskab – her er der helt særlige regler i forhold til skabe med den gamle Skafor-blå mærkning i forhold til videresalg.

Et godt våbenskab til sit jagtgevær bør også være stort nok til at rumme al det udstyr, som man har brug for, når man går på jagt. Det kan f.eks. være ammunition, jagtkikkerter, jagthandsker og andet udstyr. Det er rart at have alt dette samlet på et sted, så man ikke skal lede efter det, når man skal ud på jagt.
Du kan købe våbenskabe med og uden overskab som er et lille skab i toppen af våbenskabet hvor du kan have slagstifter, ammunition, jagttegn m.m. – så har du altid det hele samlet. Mange vælger våbenskabe med det lille overskab, men hvis du har våben med ekstra lange piber skal du være opmærksom på om de kan være der! Det er specielt gamle antikke våben der kan skabe problemer med længden fordi piberne var længere i gamle dage.

Et våbenskab bør også være robust og holdbart, så det kan holde til at blive brugt og beskytte mod indbrud. Det kan f.eks. være en god idé at investere i et våbenskab, som er fremstillet af stærke materialer og en god lakering, da dette vil gøre det mere holdbart og modstandsdygtigt over for slag og skader.

Det er også vigtigt at huske på, at et våbenskab ikke kun skal være et sted, hvor man opbevarer sit jagtgevær, men det skal også være et sted, hvor dine våben står tørt og godt. Det kan f.eks. være en god idé at investere i et våbenskab med en lufttæt konstruktion, så man kan holde fugt og rust væk fra sit jagtgevær.
Ellers findes der forskellige løsninger med små varmestave som monteres i våbenskabet for at holde fugten væk. Fugt er en kritisk ting fordi dine våben ofte er våde og fugtige efter en jagt.

Det er altid godt at kigge sig om efter et godt tilbud på våbenskabe, og de kan købes mange steder. Når du skal investere i et våbenskab og leder efter et godt tilbud, så check altid om forhandleren har mere en 2-3 modeller. Hvis ikke den pågældende forhandler har flere er det typisk en butik der ikke har forstand på våbenskabe. Du kan også kontrollere om forhandleren skriver noget om skabene og har et stort udvalg til forskellige priser. Hvis det er tilfældet er du havnet hos en specialist i våbenskabe der helt sikker også har lave priser og gode tilbud på de mest solgte våbenskabe.

Skriv et svar